DERDE DIVISIE ZATERDAG | GVVV profiteert optimaal van puntenverlies ACV en Sportlust’46

De eerste koploper in de Derde Divisie van het jaar 2023 komt uit Veenendaal. GVVV wist in eigen huis te winnen van Excelsior’31 (3-1) en zag ACV punten verspelen tegen Ter Leede (2-2) en Sportlust’46 ruim verliezen op Urk (3-0). RKAV Volendam won de degradatiekraker van ASWH met 3-2.

GVVV kwam nog wel op achterstand tegen Excelsior’31, maar de ploeg wist dit voor de pauze al om te buigen naar een 2-1 voorsprong. De thuisspelende formatie liep in de tweede helft uit naar een 3-1 zege. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd is zondagochtend te lezen op de website van Topamateurvoetbal.com

ACV moest na vijfenveertig minuten spelen de kleedkamer opzoeken met een tussenstand van 0-2. In het tweede gedeelte wist de ploeg uit Assen door doelpunten van Jasper en Zwikstra alsnog een punt veilig te stellen tegen Ter Leede (2-2).

Urk verraste Sportlust’46 (3-0). Schraal was verantwoordelijk voor de openingstreffer en de laatste treffer van de middag. De tweede treffer werd geproduceerd door Brands.