Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

DOVO-trainer Wolf zes duels geschorst

Oefenmeester Florian Wolf van DOVO is door de KNVB voor zes duels geschorst. Dat meldt de Veenendaalse club op haar website. Aanleiding zijn de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd in de Derde Divisie op 10 december op het Panhuis tegen koploper ACV. De Assenaren wonnen het tumultueuze duel met 1-2.

Tijdens de bewuste wedstrijd, geleid door scheidsrechter Jonathan van Dongen, was er de nodige irritatie waarbij meerdere vechtpartijtjes ontstonden. Dat Wolf een langdurige schorsing opliep werd mede beïnvloed door het feit dat hij na afloop van de tussentijds gestaakte wedstrijd de kleedkamer van de arbitrage betrad. De coach was op zoek naar een verklaring voor de rode kaart die hij eerder die middag voorgehouden kreeg.

Deze actie en hetgeen eerder op het veld gebeurde, hebben er voor gezorgd dat Wolf zes wedstrijden niet mag coachen. De honneurs zullen tot wedstrijdronde 25 worden waargenomen door assistent-trainers Ben Schinkel en Edwin Elbertsen. Op 3 maart kan Wolf zijn functie dan weer uitoefenen in de uitwedstrijd bij BVV Barendrecht.

Wolf en DOVO gaan niet in beroep. Het is de eerste rode kaart in de trainersloopbaan van de trainer, die ook erkent in de fout te zijn gegaan. Naast Wolf werden ook Nick Hak en Nick de Bondt geschorst, al bleef het voor beide spelers bij ‘slechts’ twee wedstrijden.