TWEEDE DIVISIE | Susan meest besproken man bij Katwijk-Noordwijk, Quick Boys pakt met man minder punt in Rijnsburg

In één van de vele Bollenstreekderby’s die de Tweede Divisie rijk is,
is Quick Boys er met een man minder in geslaagd toch een punt te
pakken bij Rijnsburgse Boys: 3-3.

Na 11 minuten stonden de bezoekers al met een man minder op het veld na een rode kaart voor Nigel Ogidi Nwankwo. Toen Nino Klaver (vijf minuten voor rust) en Rob Zandbergen (tien minuten na de thee) voor een 2-0 voorsprong voor de Uien hadden gezorgd, zou je kunnen denken dat de wedstrijd beslist was, maar Quick Boys toonde bijzonder veel veerkracht.

Eerst was het Sem van Duijn die de aansluitingstreffer op het bord zette, niet veel later bracht de naar IJsselmeervogels verkassende Youssef El Kachati beide ploegen weer naast elkaar. Even leek Quick Boys er zelfs met de volle buit vandoor te gaan toen Van Duijn, met zijn tweede van de middag, vijf minuten voor tijd de wedstrijd compleet omdraaide. Anthony van Dongen redde vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog een punt voor de thuisploeg.

Susan hoofdrolspeler

Robbert Susan zal na afloop van de met 2-1 door de Krombewoners gewonnen wedstrijd tegen Noordwijk ongetwijfeld de meest besproken man zijn. De aanvoerder, die om te beginnen zijn driehonderdste wedstrijd in Katwijkse dienst speelde, scoorde beide goals voor de thuisploeg.

De eerste treffer viel na een klein halfuur spelen, de tweede na een uur uit een strafschop. De laatste was tevens de honderdste goal van de middenvelder. Smetje op de feestvreugde was de rode kaart die Susan tien minuten voor tijd incasseerde. Het weerhield Katwijk er niet van hem uit te roepen tot man van de wedstrijd.

Belangrijke punten voor Kon. HFC

Een andere belangrijke man deze zaterdagmiddag was Zakaria Eddahchouri
van Koninklijke HFC. In de strijd om de onderste plaatsen boekte de ploeg van Gert-Jan Tamerus een belangrijke 2-1 zege op Jong Volendam en Eddahchouri was verantwoordelijk voor beide doelpunten.