DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 vervroegd met winterslaap, maar liefst 35 doelpunten tijdens laatste speelronde van 2022

In de Derde Divisie Zondag is het op de laatste speeldag van het kalenderjaar dan toch gebeurd. ADO ’20 leed tegen Groene Ster op eigen veld de eerste nederlaag van dit seizoen: 0-2. Daardoor liep het verschil met VVSB terug tot zeven punten.

Trainer van Groene Ster, Maurice Verbunt, had gekozen voor de strategie: de aanval is de beste verdediging. En dat betaalde zich uit tegen ADO ’20. De bezoekers kwamen voor rust via ex-prof Guus Hupperts op voorsprong. Na de thee was het Amin Elalji die de voorsprong voor de gasten verdubbelde. Via wissels probeerde trainer Roy van der Mije het tij te keren. Het waren echter de Limburgers die de beste kansen kregen. Gescoord werd er niet meer.

Naaste achtervolger VVSB wist zaterdagmiddag zijn ongeslagen reeks vast te houden. Door twee treffers van Jesse van Nieuwkerk won de ploeg van Wilfred van Leeuwen met 2-1 van HV&CV Quick. Ook op zaterdag deelden GVV Unitas en DEM de punten met elkaar. Unitas kwam via spits Robert Mutzers nog wel op voorsprong, maar het was Jesse Verswijveren die al heel snel de ploegen weer op gelijke hoogte bracht: 1-1.

In de Brabantse derby won O.S.S.’20 met 1-3 van v.v. Gemert, dat door deze nederlaag zakt naar een P/D plaats aan het einde van het seizoen. In een tijdsbestek van twee minuten beslisten de gasten uit Oss in de tweede helft de wedstrijd door goals van Jos Peltzer en Tony de Groot.

In Breda wist HSC ’21 na tien wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens te winnen: Baronie werd met 0-3 verslagen. Middenvelder Juul Stokkers was met twee treffers de grote man bij de ploeg van trainer Daniel Nijhof.

In Berkel en Rodenrijs won TOGB het duel der debutanten met maar liefst 5-1 van UDI ’19. In de eerste helft kreeg de ploeg van Lodewijk de Kruijf alle hoeken van het veld te zien op Sportpark Het Hoge Land. Twee goals van Anthony Slierendrecht en twee van Max Le Fevre zorgden voor de rust al voor een comfortabele 4-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Dongen leek voor de tweede week op rij een overwinning te behalen. De ploeg scoorde voor rust binnen een minuut maar liefst twee keer: 2-0. Hercules was totaal zichzelf niet deze wedstrijd maar wist in via Oussama Lahri toch de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. In de 96e minuut was het verdediger Marijn Ploem die zijn ploeg toch nog een onverdiend punt wist te bezorgen: 2-2.

Van de wedstrijden OJC Rosmalen- UNA en Blauw Geel ’38-JOS/Watergraafsmeer volgen later uitgebreide reportages op onze website.