Derde Divisie zondag | ADO’20 trekt wedstrijd tussen titelkandidaten naar zich toe

Ook in de Derde Divisie zondag zit de tweede speelronde erop. Een rommelige en helaas ook geen volledige speelronde. Door het overlijden van erelid Arno Koot werd de wedstrijd TOGB-UNA uit het programma gehaald.

In Heemskerk stonden twee potentiële titelkandidaten tegenover elkaar. ADO’20 was in het duel met Hercules uiteindelijk de sterkste. In de eerste dertig minuten van de wedstrijd werd de ploeg van trainer Rene van der Kooij afgebluft door ADO’20. Een strafschop wegens hands door Jan Willem Tesselaar en een treffer van Milan Klopper binnen het eerste half uur gaven de Heemskerkers een comfortabele voorsprong. Trainer Van der Kooij greep in en wisselde zijn elftal al voor rust op twee plekken om zo weer grip op de wedstrijd te krijgen. Na rust kwam Hercules via een prachtige omhaal van Tim Waterink nog wel terug in de wedstrijd. Dit was echter van korte duur want twee minuten later was het verschil weer twee door een treffer van Yaro Harasingh. Met deze overwinning op zak is ADO’20 de enige ploeg die nog een 100% score heeft na twee wedstrijden.

In Breda wist Baronie de goede start van vorige week in Haaksbergen geen vervolg te geven. De thuisploeg kwam in de slotfase van de 1e helft nog wel op voorsprong via Noël de Graauw. In de 2e helft leek de promovendus de wedstrijd te controleren en naar zich toe te trekken. Via een van richting veranderde vrije trap en een tegentreffer in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging de overwinning alsnog naar de bezoekers uit Oss.

Een paar kilometer verderop in Dongen wilde de thuisploeg zich revancheren voor de nederlaag van vorige week tegen Hercules. DEM dacht hier echter iets anders over. Al in de 2e minuut van de wedstrijd nam de ploeg van trainer Mark de Vries via Thom de Vries de leiding. Na de rust was het Nigel Daniëls die met een verwoestend schot de voorsprong verdubbelde. Dongen wist hier weinig tot niets tegenover te stellen en is na twee wedstrijden nog de enige ploegen in de derde divisie zondag zonder punten.

In Gemert begon de wedstrijd een uur (!) later dan gepland. Tegenstander JOS/Watergraafsmeer stond vast op de A2 vanwege de werkzaamheden richting het zuiden. De punten ging echter, misschien wel een beetje verrassend, mee terug naar Amsterdam. De ploeg van trainer Reinald Boeren ging vrolijk verder met waar het vorig seizoen eindigde. Het verspelen van punten in de slotfase in thuiswedstrijden. Het was Mohammed Ennali die in de slotfase de bezoekers de drie punten wist te bezorgen. Jasper Waalkens had na een kleine 20 minuten spelen met een prachtige vrije trap Gemert nog wel op voorsprong gebracht. Maar nog voor rust was het Hanne Hagary die JOS naast Gemert wist te brengen.

Ook in Veghel kon niet op het geplande tijdstip begonnen worden. Hier was het wachten op één van de assistent-scheidsrechters. De ploeg van trainer Niels van Casteren stapte voor de tweede week op rij als de mentale verliezer van het veld. Net als vorige week tegen JOS, was ook in de thuiswedstrijd tegen HV&CV Quick, Blauw Geel de bovenliggende partij. Na een kwartier spelen kwam Blauw Geel via Mathijs Haeve op een 1-0 voorsprong. Ondanks kansen op meer in de eerste helft bleef het bij 1-0 bij rust. In de 2e helft bleek de keeper van Quick een grote sta in de weg voor Blauw Geel. Met enkele fraaie reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. In de 80e minuut wist de ploeg van trainer Paul van der Zwaan uit het niets de wedstrijd in evenwicht te brengen en zo een punt mee te nemen naar de Hofstad.

Ook in Gorinchem werd later afgetrapt en was het Unitas dat de punten niet in eigen huis wist te houden. HSC’21 wist in de slotfase door een prachtig afstandsschot van Jules Stokkers de overwinning naar zich toe te trekken. De ploeg van trainer Daniel Nijhof speelde een prima wedstrijd maar moest lang wachten op de beloning. Het was de eerste driepunter dit seizoen voor de ploeg uit Haaksbergen.

Ook in Rosmalen zat het venijn in de staart. Vooraf had trainer Maurice Verbunt van Groene Ster aangegeven dat zijn ploeg mentaal klaar moest zijn voor deze wedstrijd en de gepromoveerde thuisploeg niet mocht onderschatten. Zijn ploeg leek deze woorden goed tot zich te hebben genomen. Al na 6 minuten was het Bryan Simons die de ploeg uit Limburg op voorsprong wist te brengen. Halverwege de eerste helft was het de gevaarlijke Dennis Knuiman die ploeg van trainer Willem Leushuis weer langszij bracht. Toch gingen de bezoekers met een voorsprong, wat gezien het spelbeeld ook verdiend was, richting de thee. Middenvelder Shaquille Simmons ronde een fraai solo af (1-2). In de tweede helft leek er weinig aan de hand voor de bezoekers. Echter bleef OJC strijden voor een goed resultaat en dat werd beloond. Het was invaller en ex-prof Kevin Brands die in de 93E minuut de gelijkmaker op het scorebord wist te brengen.