Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZONDAG | Periode twee breekt aan

De eerste periode is afgerond. Een periode die fier gewonnen werd door ADO’20. De start van de tweede periode staat dus voor de deur. Een interessante waar tussendoor ook een WK wordt gespeeld. Het profvoetbal gaat niet door, maar gelukkig het topamateurvoetbal wel. Een periode die interessant zal worden. Wordt ADO’20 nog ingehaald? Komt Dongen dichterbij? Blijven de verrassingen verrassen of zakken (of stijgen) zij weer naar de plekken waar iedereen ze in eerste instantie had verwacht?

TOGB krijgt een ploeg op bezoek die een paar plekken onder ze staat. RKVV DEM is namelijk te gast in Berkel en Rocdenrijs. De ploeg won vorige week weer eens na hun laatste winst in september. Met 5-1 werden de rood-zwarten uit Rosmalen terug naar huis gestuurd.

OJC ROSMALEN stuit op een ploeg die heel goed begon maar inmiddels z’n schwung verloren lijkt te hebben. HSC’21. De nummer acht kreeg vorige week klop in eigen huis van de koploper. ADO’20 won met 4-1 in Haaksbergen. De Superezels ontmoeten een club die net zo oud is als zij. OSS’20 maakt de verre reis naar Heemskerk. De middenmoter verloor vorige week in eigen huis flink met 0-4 van Hercules.

De Utrechters zijn op dit moment samen met VVSB de grootste uitdagers van koploper ADO’20. Hercules speelt een randstadderby tegen JOS Watergraafsmeer. De Amsterdammers ontvingen de meest zuidelijke club en konden de Limburgers op een 0-0 houden. Groene Ster krijgt bezoek van de Haantjes. Quick maakt de verre reis naar het Limburgse landschap voor het duel. De Haagsche ploeg hield vorige week UNA op een 1-1 gelijke stand.

De Zeelstenaren doen mee in de subtop van de Derde Divisie en staan op een zesde plek. UNA speelt ook een Brabants onderonsje, zoals we die veel zien in deze competitie. Thuis ontvangen ze UDI’19. De Udenaren knokten zich vorige week goed terug nadat ze met 2-0 achter stonden, maar toch nog een punt wisten te pakken tegen Dongen. De thuisploeg pakte toen het eerste punt van het seizoen nadat ze elf speelrondes onderaan stonden op de hatelijke nul. De Kanaries mogen uit naar Gemert waar ze een ploeg treffen die ook niet in goede doen is. De zwart-witten speelden wel knap gelijk tegen een streekgenoot waardoor ze een verliesreeks van zes duels konden doorbreken.

Die ploeg was Blauw Geel’38. De Veghelaren doen boven in mee en bezetten een vierde plek. Zij ontvangen Baronie waar ze dit seizoen al eerder tegen speelden. De Baronnen verloren toen met 0-4 in Veghel. Afgelopen weekend kon men niet winnen in Noordwijkerhout. Een mooie start dus van hopelijk een spannendere periode dan de vorige. Maar dat gaat het naar alle waarschijnlijkheid wel worden. Een ploeg die er bovenuit steekt en de rest die er onder hangt. Zeker in de subtop die inmiddels een team of zes a zeven kent. Mooi om te volgen dus.

VVSB won op zaterdag al de thuiswedstrijd tegen Unitas(3-2), dit nadat men na 45 minuten spelen op een 1-2 achterstand stond.

Programma:

VVSB – Unitas

ADO’20 – OSS’20

OJC ROSMALEN – HSC’21

Gemert – Dongen

TOGB – RKVV DEM

Blauw Geel’38 – Baronie

Hercules – JOS Watergraafsmeer

UNA – UDI’19

Groene Ster – Quick