Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie Zondag | Baronie vermorzelt JOS; Blauw Geel’38 verslaat UDI’19 in derby

Na 3 speelrondes in de Derde Divisie Zondag lijkt erop als de ploegen die vooraf getipt werden een rol te gaan spelen in de titelrace zich gemeld hebben. ADO’20 behield zijn 100% score en kan a.s. woensdag rustig achteroverleunen om te kijken of de concurrenten dichterbij weten te komen.

De superezels hadden het lastig op eigen veld tegen v.v. Dongen. De gasten wisten vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Lang was er hoop op een stunt, maar in de slotfase wist de thuisploeg, net als afgelopen woensdag, dan toch het verschil te maken en de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Ook de andere titelfavorieten VVSB (op zaterdagmiddag al tegen UNA; 1-2), Hercules en v.v. Gemert wisten hun wedstijden te winnen. VVSB deed al op zaterdagmiddag in Zeelst. UNA kwam heel vroeg op voorsprong. Na rust wist de ploeg van Wilfred van Leeuwen het tij te keren en het duel winnend af te sluiten. Hercules wist met name in de 2e helft met hangen en wurgen OJC Rosmalen van zich af te houden. Tim Waterink (Hercules 2x) en Dennis Knuiman (OJC) zorgde ervoor dat al na 20 minuten de einduitslag op het scorebord stond. Trainer Rene van der Kooij sprak van een lelijke winstpartij. Willem Leushuis van OJC voelde zich na afloop bestolen na een in zijn ogen onterecht afgekeurde goal.

In Amsterdam waren de meeste goals te zien dit weekend. v.v. Baronie ging tegen JOS Watergraafsmeer heel efficiënt met de kansen om volgens trainer Martijn van Galen. Bij rust was de stand al 0-3. Grote man bij de gasten was Jens Wirix met een onvervalste hattrick. Ook in Haaksbergen vielen de doelpunten rijkelijk. HSC’21 had afhankelijk moeite met het bezoekende DEM, maar toen in de slotfase de 2-0 viel was het hek van de dam en liep de thuisploeg alsnog uit naar een grote score (5-0).

In Uden wist Blauw Geel’38 zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. In de onvervalste derby tegen buurman UDI’19, trok de ploeg van trainer Niels van Casteren met 1-2 aan het langste eind. Ook in Oss blijde gezichten. O.S.S.’20 wist de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen. De thuisploeg was met 2-0 te sterk voor GVV Unitas. O.S.S.’20 meldt zich door deze overwinning ook in de top van de ranglijst en zou nog wel eens een “dark horse” kunnen zijn voor de titel.

v.v. Gemert en TOGB zette onze stelling in de voorbeschouwing op dit weekend over het liever uit dan thuis spelen nog wat meer kracht bij. Beide bezoekende ploegen wonnen van respectievelijk HV&CV Quick en Groene Ster. Ralf Kemper was met 2 goals voor zijn ploeg in Den Haag de gevierde man. Net toen in de slotfase het wachten was op de gelijkmaker wist hij Gemert op een 0-2 voorsprong en in veilige haven te brengen. TOGB heeft de verre busreis naar Heerlerheide niet voor niets gemaakt. Vlak voor rust was het Dean Zandbergen die de bezoekers op voorsprong bracht. Na rust kwam Groene Ster nog wel langszij, maar het was het de ploeg van trainer Mark Schuur die er met de drie punten vandoor ging (1-3).

Aankomende woensdag is er een midweekse speelronde waarop wij dinsdag gaan voorbeschouwen