Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Doelman Hashemi sluit de deur bij Blauw Geel’38: ‘Reden voor mijn vertrek is best logisch’

Het verblijf van Aria Hashemi (28) bij het in de Derde Divisie van het zondagvoetbal uitkomende Blauw Geel’38 blijft beperkt tot een aantal maanden. De doelman, die steevast kon rekenen op een basisplaats bij de club uit Veghel, gaf tegenover Topamateurvoetbal.com tekst en uitleg over waarom hij op zoek zal gaan naar een nieuwe vereniging voor komend seizoen.

Warme ontvangst
,,De reden voor mijn vertrek bij de club is best logisch. Ik heb in december 2021 de overstap gemaakt van SDO naar Blauw Geel’38. Ik vertrok toen bij de club uit Bussum omdat het qua afstand niet meer te combineren was om daar te spelen. Voordat ik begin bij Blauw Geel’38 had men al een nieuwe keeper aangetrokken voor het nieuwe seizoen. De club is eerlijk naar mij toe geweest om aan te geven dat de nieuwe doelman komend seizoen onder de lat zal staan. Ik wil best de concurrentie met iemand aangaan maar dan moet ik wel een eerlijke kans krijgen en dat is nu niet het geval. Ik moet wel benadrukken dat ik echt hou van de club en de intentie had om hier veel jaren mee te draaien. De warme ontvangst van de mensen in Veghel richting mij is enorm bijzonder geweest en dat koester ik”, aldus Hashemi tegenover Topamateurvoetbal.com

Afwachten
De Iraanse doelverdediger kijkt met een goed gevoel terug op de korte periode bij Blauw Geel’38. ,,Ik heb een half jaar bij de club gespeeld en we hebben een hele goede periode gehad waarin we vijf wedstrijden op rij ongeslagen wisten te blijven en vaak de nul wisten te houden. Momenteel gaat het iets minder en dat heeft ook echt te maken met pech, wij missen nu de gehele voorhoede vanwege blessures. Persoonlijk denk ik dat ik terug kan kijken op een goede periode bij Blauw Geel, natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering maar zes keer de nul houden zegt ook wel iets. Verder heb ik een goede band met de spelersgroep, de staf en iedereen rondom de club en dat is misschien nog wel belangrijker. Nu hoop ik op een nieuwe club die minimaal uitkomt in de Derde Divisie, al sluit ik een club die lager speelt niet meteen uit. Het afwachten is nu begonnen wat dat betreft.”

Olympische Spelen
De nu 28-jarige sluitpost heeft een verleden bij onder andere Roda JC, NEC Nijmegen en TEC voordat hij verkaste naar SDO. Terugkijkend was er voor Hashemi echter één gebeurtenis op voetbalgebied dat alles wist te overtreffen. ,,Dat was zonder twijfel de periode toen ik deel uit mocht maken van de selectie van het Iraanse elftal voor de Olympische Spelen die gehouden werden in Brazilië. Helaas kon ik het toernooi zelf door omstandigheden niet meemaken. Het was voor mij echt een eer om met die spelers op te trekken en te trainen. Veel van deze jongens zijn nu actief op het hoogste niveau en spelen straks ook op het WK voor Iran in Qatar. Het is een blijft een droom om voor Iran uit te mogen komen.”