Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

El Baad van Excelsior Maassluis naar Katwijk

Omar El Baad heeft een nieuwe club gevonden. Hij verruilt na dit seizoen Excelsior Maassluis voor Katwijk.

De 26-jarige El Baad speelt sinds de zomer van 2020 in Maassluis. Daarvoor was hij actief in Zweden en bij Cambuur en Feyenoord. In Rotterdam-Zuid doorliep de multifunctionele verdediger het grootste gedeelte van de jeugdopleiding en in Leeuwarden debuteerde hij in het betaalde voetbal.

El Baad is blij met de overstap naar de Krom, vertelt hij op de clubsite. ,,Ik heb het enorm naar mijn zin bij Excelsior Maassluis, maar in de wedstrijden tegen Katwijk zag ik al hoe mooi het voetbal leeft bij hun supporters. Dat wil ik graag eens meemaken, net als dat ik voor de prijzen mee wil spelen. Daarnaast ken ik al een aantal spelers van de selectie uit mijn periode bij Feyenoord en speelde ik bij Cambuur nog samen met Danny Bakker. Ik ben me ervan bewust dat er bij een club als Katwijk veel goede concurrentie is, maar die ga ik graag aan!”

Technisch manager Cees Bruinink: ,,Met de komst van de veelzijdige Omar hebben we  – kijkende naar het stoppen van Raoul (Esseboom) komende zomer en het eerdere vertrek van Oege (van Lingen) en Joshua (Adney) – weer extra mogelijkheden achterin.”