Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Lisse strikt met Meendering (ODIN 59) opvolger voor Cummins

De Technische Commissie van FC Lisse is er snel in geslaagd een opvolger te vinden voor haar doelman Erik Cummins, die na dit seizoen zijn keepersplunje definitief in de kast legt. Van vierdedivisionist ODIN ’59 uit Heemskerk komt Joost Meendering over naar Ter Specke. Hij zal de concurrentie daar aangaan met Richard de Groot en Lars Wassenaar, zo geeft de club uit de Bollenstreek op haar website aan.

Meendering (25) is geboren in Alkmaar, alwaar hij uit kwam voor AFC ’34. Daarvoor deed hij al zijn best bij Hollandia Tuitjehoorn. Ook kwam hij uit voor jeugdteams van FC Volendam, Ajax en FC Utrecht. Voor hij bij ODIN ’59 terechtkwam, was hij nog doelman van Swift Amsterdam.

Bij ODIN ’59 wachtte Meendering een zware taak. Hij werd de opvolger van clublegende Barry van Dijk, die liefst zestien seizoenen achtereen onder de lat van de Heemskerkers stond. Hij slaagde er in het vertrouwen van club, technische staf en spelersgroep voor zich te winnen en wordt in Heemskerk dan ook gezien als waardig opvolger van Van Dijk. De doelman ontwikkelde zich onder trainer Richard Plug tot een zo goede doelman dat tweededivisionist FC Lisse nu meent dat hij een goede opvolger voor Cummins kan worden.

FC Lisse haalt met Meendering bepaald niet voor het eerst een speler van ODIN ’59 naar een hogere divisie. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld met spelers als Rik Stals, Nigel Hardenberg, Erik Homan, Jordi Tiktak, Jeffrey Klijbroek en Mitchel Borman. Ook trainer Raymond Bronkhorst heeft als geboren Heemskerker een langdurig verleden bij ODIN ’59.

Meendering over zijn overgang: ,,Ik heb een prachtige serie clubs gehad waar ik mij heb kunnen bekwamen als doelman. In 2019 kreeg ik contact met ODIN ’59 dat een opvolger voor Barry van Dijk zocht. Ik tekende voor een seizoen en dat hebben we nog drie keer met een jaar verlengd. Daar mag ik dan zonder arrogant te zijn uit concluderen dat ik goed presteerde bij ODIN ’59. Natuurlijk was het prachtig dat Kevin Winter zijn interesse voor komend seizoen namens FC Lisse kenbaar maakte. Laten we eerlijk zijn, ik stap over naar de Tweede Divisie en kom bij FC Lisse dan ook nog in het Mekka van het amateurvoetbal, de Bollenstreek te spelen. Uiteraard begrijp ik dat ik dat mede kan doen omdat Erik Cummins stopt, en bovendien is het niet zomaar gezegd dat ik eerste keeper word. Ik zal met Lars Wassenaar en Richard de Groot moeten concurreren. Ook zij zien een nieuwe kans natuurlijk. Maar voor ik naar Lisse ga wil ik eerst nog promoveren met ODIN ’59. Het liefst als kampioen. Ik vind dat ODIN ook op Derde Divisie-niveau thuishoort. We doen het ook best goed dit seizoen, maar hebben tijdens een dip de eerste plaats aan Kloetinge moeten laten. We zullen er voor vechten die plaats voor het einde van het seizoen terug te pakken”.