Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Excelsior Maassluis haalt Pieter Langedijk terug naar Dijkpolder

Tweede Divisionist Excelsior Maassluis heeft de aanval voor komend seizoen versterkt met Pieter Langedijk. Het betekent voor de vleugelflitser meteen een ‘homecoming’, want de geboren Maassluizenaar maakte als jochie zijn eerste doelpunten in het shirt van de Tricolores.

Langedijk komt dit seizoen uit voor IJsselmeervogels dat hem voor het vorige afgebroken seizoen wegplukte bij het Tsjechische FK Pardubice.

Langedijk werd al vroeg bij Excelsior Maassluis ontdekt door Sparta, dat hem vervolgens jarenlang in de jeugdopleiding had spelen. In het seizoen 2013/2014 debuteerde hij in de hoofdmacht van Sparta. Langedijk kwam later nog uit voor Go Ahead Eagles, RKC en TOP Oss.

,,Ik vind het mooi dat ik na al die jaren weer kan terugkeren bij Excelsior Maassluis, de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Ondanks dat het misschien iets eerder dan gepland is, is de cirkel nu weer helemaal rond”, zo laat Langedijk op de website van de club weten. Langedijk kocht onlangs met zijn vriendin een huis in Maassluis.

Technisch Manager Niels Redert voegt onder meer toe: ,,Met het binnenhalen van Pieter hebben we een uitstekende vervanger gevonden voor Vincent van den Berg, die na dit seizoen stopt als actief voetballer. Pieter brengt een brok ervaring met zich mee, ondanks dat hij pas 28 jaar is. Met zijn ruime ervaring in het betaald voetbal halen we iemand in huis die weet wat presteren is. Wij verwachten dat Pieter één van de nieuwe aanvalsleiders is van ons vlaggenschip”.