Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Fonville over het moeizame seizoen van Sparta Nijkerk: ‘Het zit nu even allemaal niet mee’

Sparta Nijkerk is momenteel verrassend te vinden in de onderste regionen van de Derde Divisie zaterdag. Vorig weekend werd één punt gepakt in de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam (2-2) waar toch op iets meer gerekend was. Tyrone Fonville, die in de zomer de overstap maakte van USV Hercules naar de club uit Nijkerk, keek met Topamateurvoetbal.com terug op de laatste wedstrijd, de stroeve start van zijn club en het vertrouwen dat aanwezig is dat de Spartane op termijn weer gaan stijgen op de ranglijst.

Vaker meegemaakt
In en tegen Volendam werd pas laat de bevrijdende gelijkmaker geproduceerd, de vraag was dan ook of de Spartanen daar uiteindelijk wel of niet tevreden mee waren. ,,Ik denk dat er meer in had gezeten, dat hebben wij wel vaker meegemaakt dit seizoen. Wij kwamen met 1-0 voor en voor die tijd hadden wij eigenlijk alles onder controle. Na de openingstreffer kwamen zij wat meer en kregen ze een penalty voor een handsbal waarvan ik dacht dat het geen strafschop was. Dit omdat hij zijn handen langs zijn lichaam had. Toen werd het dus 1-1 en daarmee gingen wij de pauze in. Er was eigenlijk niets aan de hand totdat je vlak na rust 2-1 achter komt. Het was een hele mooie goal die hij maakt, maar of hem dat nog een keer op die manier lukt weet ik niet. Dat is dit seizoen ook een beetje ons verhaal, want als je tegen ons speelt worden er mooie doelpunten tegen ons gemaakt. Het is ongelofelijk hoe die ballen er soms in vallen. De resterende 44 minuten waren wij alleen maar aan het aanvallen en gelukkig kwam de gelijkmaker dan toch nog in de blessuretijd. Als je zo laat scoort ben je blij dat je nog een punt pakt, maar ik had het idee dat wij meer hadden moeten halen hier”, aldus Fonville tegenover Topamateurvoetbal.com

Even wennen
Fonville maakte in de zomer de overstap van USV Hercules naar Sparta Nijkerk, dus van een club uit de Derde Divisie van het zondagvoetbal naar het voetbal op de zaterdag. Op het eerste gezicht een groot verschil.  ,,De beginperiode bij Sparta Nijkerk was voor mij even wennen omdat ik lang bij USV Hercules speelde. Het is echt een warme club, dat had ik al wel snel door. De verschillen tussen mijn vorige club en Sparta zijn voornamelijk naast het veld te vinden. In het begin zat ik op de bank en uiteindelijk ben ik in de basis terechtgekomen. De eerste drie á vier wedstrijden die ik speelde waren naar mijn mening goed als ik naar mijn persoonlijke prestatie kijk. De daaropvolgende wedstrijden waren als ik eerlijk ben weer iets minder. Ik ben ook op een andere positie gaan spelen, op het middenveld nu. Dat was even wennen, maar ik speel zonder problemen op de plaats waar de trainer mij neer wil zetten. Ik wil belangrijker zijn voor de ploeg en ik verwacht dat dit ook wel weer gaat gebeuren.

Zit even niet mee
Sparta Nijkerk bezet momenteel de zeventiende plaats terwijl de ploeg toch gezien werd als een van de kandidaten om mee te kunnen doen om promotie. Het geloof is echter aanwezig bij Fonville dat de ploeg op termijn zeker weer zal stijgen op de ranglijst.,,Het is een zeer tegenvallend seizoen voor ons. Wij hebben te veel kwaliteit in de ploeg om op deze plaats te blijven staan. Wij weten dat wij er hard voor moeten blijven werken, maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Het zit nu allemaal even niet mee, het scoren gaat moeilijker en we krijgen de doelpunten soms wat te makkelijk tegen. Dan sta je op de plek waar je nu staat.”