Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REACTIE | Gesthuizen (De Treffers) : ‘Ze hebben ons niet onder druk gezet met elf tegen tien’

De Treffers wist zaterdagmiddag in Groesbeek drie punten toe te voegen aan het totaal door een zege op Spakenburg (1-0). Tegenover de camera van Eyecons keek de trainer van de winnende formatie, Francois Gesthuizen, terug naar het duel waarin zijn ploeg ruim een half uur moest spelen met een man minder.

Ricardo Ippel moest met rood vertrekken in de 54ste minuut, maar dit deed gezien het resultaat niet veel pijn voor De Treffers. Tegenstander Spakenburg wist er totaal niet van te profiteren. ,,De beste kans hebben ze gehad in de derde minuut, de volley van de spits die over gaat. Daarna hebben ze in overtal eigenlijk geen kansen gehad. Ze hebben ons niet onder druk gezet met elf tegen tien, we moeten wel een beetje overleven. Ik denk dat wij heel veel balbezit hebben gehad in de eerste helft en geprobeerd hebben het spel te maken en dominant te zijn. Daarin waren wij denk ik wel de betere partij”, aldus Gesthuizen tegenover de camera van Eyecons.

De Treffers bezet momenteel de vierde plaats, dat lag niet in de lijn der verwachtingen. ,,Op het moment dat de competitie stilgelegd werd stond de club laatste. Dit hadden we niet verwacht. Bij het begin van het seizoen hebben we veel punten bij elkaar gehaald, toen ook wel een beetje gedacht dat we boven onze stand leefden. Je ziet dat die rust wel iets doet met het team en toen ik het over heb genomen heb ik wat kleine dingen veranderd. Uiteindelijk moeten we wel met beide benen op de grond blijven staan, maar fijn is het wel dat je niet meer naar beneden hoeft te kijken.”