Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hans van de Haar (TEC) : ”We moeten onszelf niet de put in praten”

TEC en Quick Boys zijn in vrijwel niets met elkaar te vergelijken, behalve dan qua ambities. Quick Boys bleek in Tiel de sterkste in het duel tussen twee clubs die naar de top van de ranglijst willen. Trainer Hans van de Haar was vanzelfsprekend teleurgesteld over het eindresultaat, maar weet ook dat het seizoen nog lang is. ,,We moeten onszelf niet in de put praten.”

,,Na de 1-0 lopen we achteruit en vergeten we te voetballen,” zegt van de Haar tegenover Topamateurvoetbal.com. ,,Dan zie je het veldspel dat je juist niet wilt zien. Quick Boys zette wat hoger druk, waardoor wij niet aan het voetballen kwamen. Als dat gebeurt tegen zo’n ploeg heb je wel een probleem. Je kan niet trainen tegen de persoonlijke fouten die we vandaag gemaakt hebben. Het gaat me niet om de personen die fouten maken, maar meer om het beschermen van elkaar om die fouten te voorkomen. Daar hebben we vandaag in verzaakt, heel duidelijk.”

Op de vraag of het verschil in fitheid tussen Quick Boys en zijn ploeg het verschil maakte, reageert van de Haar ontkennend. ,,Nee, absoluut niet. Als je langer achter de bal aan loopt, dan kost je dat meer kracht. We hebben ook de pech dat we drie geblesseerden hebben, die we niet zo makkelijk op kunnen vangen. Dat weten we en dat is verder ook geen probleem. We moeten onszelf zeker niet de put in praten, want we zijn pas één wedstrijd onderweg. Het is alleen niet het resultaat waar we op hoopten.”