Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Patrick Loenen: ”Na die bal onderkant lat blijven we te lang in de emotie hangen”

Ondanks het feit dat Patrick Loenen als trainer geen grote staat van dienst heeft als het om openingswedstrijden gaat, was de ontevredenheid toch groot bij de coach van Spakenburg. In gesprek met RTV Utrecht gaf Loenen in heldere bewoordingen aan waar het volgens hem misging bij zijn ploeg. ,,Na die bal onderkant lat blijven we te lang in de emotie hangen.”

,,In de eerste helft zijn we niet goed aan de bal. Dan ga je ook niet veel creëren tegen deze ploeg. Geen enkele ploeg gaat 5, 6, 7 100% kansen creëren tegen Koninklijke HFC. Aan de andere kant hebben we ook weinig weggegeven.” Het weinige wat Spakenburg weggaf, werd echter maximaal benut door “de Koninklijke.”

,,We hadden ons verhaal voor in de rust al klaar, toen er geen doelpunt werd gegeven bij die bal onderkant lat. Vervolgens blijven we te lang in de emotie hangen en scoren zij in de slotfase van de eerste helft nog.” Loenen moest vervolgens zijn verhaal en plan aanpassen, want zijn ploeg moest scoren om nog een punt of meer over te houden aan het bezoek aan Haarlem.

,,In de tweede helft zijn we anders gaan voetballen. Toen was het nog niet groots, maar het spel aan de bal verliep een stuk makkelijker. We kwamen meer door aan de zijkanten, waardoor we gevaarlijker konden worden voor de goal.” De goal viel echter aan de andere kant en voor de tweede keer waren fouten aan de kant van Spakenburg de inleiding tot dat doelpunt. ,,Aan die fouten gingen ook dingen vooraf,” Loenen zwijgt even. ,,Laat ik het anders zeggen. Daar gaan we het intern nog even heel goed over hebben.”

Na de 2-0 was de wedstrijd wel in het voordeel van Koninklijke HFC beslist, vond ook Loenen. ,,Dan moet het wel gek lopen, wil je nog terugkomen ja. We maakten er nog wel eentje, maar meer zat er niet in uiteindelijk.”