Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Van Casteren (Blauw Geel’38): ”We hebben onszelf te kort gedaan”

Blauw Geel ’38 heeft één punt overgehouden aan de seizoen-ouverture tegen JOS/Watergraafsmeer. Dat waren er eigenlijk twee te weinig vond trainer Niels van Casteren na afloop van een wedstrijd, waarin zijn ploeg had laten zien dat het over een grotere tank beschikte dan de thuisploeg. ,,Daarin hebben we onszelf te kort gedaan,” vond hij na afloop.

Kwalitatief zat er niet zo heel veel verschil tussen beide ploegen. Dat liet het spelbeeld tot aan de rust ook wel zien. ,,JOS/Watergraafsmeer had voor rust iets meer spelaandeel, maar het grootste gedeelte van de eerste helft speelde het spel zich af op het middenveld,” vond van Casteren, die de rust aangreep om de impasse te doorbreken.

,,We hebben in de rust wat omzettingen gedaan, waardoor we in de tweede helft het spel meer naar ons toe konden trekken,” vond de trainer van de Brabanders. Naast de omzettingen bleek ook het verschil in fitheid een factor van belang. ,,Met name in de laatste twintig minuten kregen we kansen om te scoren en raken we ook de paal en de lat. Daar vergaten we onszelf te belonen.”

Desondanks was van Casteren tevreden met wat hij had gezien. ,,We hadden moeten scoren, maar ik heb de jongens gecomplimenteerd voor hun inzet en hoe we gespeeld hebben.” Toch klonk er een spoor van “wel het applaus, maar niet de bloemen” door in de conclusie van de coach van de Veghelaren. ,,Zij konden het op een gegeven moment niet meer belopen, daarvan hebben wij helaas niet kunnen profiteren. Voor hen was het daarom een gewonnen punt. Wij hebben ons echter wel te kort gedaan.”