REPORTAGE | Groene Ster houdt Blauw Geel op 1-1

Op een grijze zondagmiddag ontving Blauw Geel ’38 het Limburgse Groene Ster. Op voorhand de uitgangspunten: Blauw Geel strijdt bovenin mee, en doet nog een kleine gooi naar de periodetitel. Daarvoor zijn de Veghelaren wel afhankelijk van VVSB, dat in dat klassement fier aan kop gaat. Aan de andere kant doet Groene Ster mee om play-offs te ontlopen voor de promotie/degradatieplekken onderin. Een spannend duel eindigde in Veghel in een 1-1 gelijkspel.

Groene Ster had zich geen betere start kunnen bedenken. Binnen tien minuten lag de bal al achter doelman Jordy Zielschot. Vanaf rechts maakte Safouane Ahidar een actie naar binnen toe en haalde uit met z’n linkervoet. De bal vloog in de goal en de Limburgers konden juichen: 0-1. Een luxe voor Groene Ster.

Steeds meer een gelijkwaardig duel

Blauw Geel drukte daarna door en een kans voor Noori Oubaha ging net naast. Hij kon koppen uit een voorzet nadat Ben van den Nieuwenhof vanaf links de bal voor had kunnen geven op de jonge vleugelspeler. Langzaamaan werd het een gelijkwaardiger duel en kwamen de Veghelaren tot meer kansjes. De grootste volgde namelijk vrij snel. Op rechts kon Oubaha de bal mooi steken op de opgekomen rechtsback Jay van Boxtel. Hij vond Lars Loermans, maar diens schot hobbelde naast.

Toch liet Groene Ster het er niet bij zitten. Bryan Simons worstelde zich tot een kans. Vanaf de grond kon hij alsnog schieten, ondanks dat verdedigers van Blauw Geel er kort op zaten. Zijn schot was echter zo op te pakken voor doelman Zielschot. Chefrino Eind had nog een waar kunstwerk op het eind van de eerste helft in gedachten. Een voorzet vanaf links kwam aan bij de spits van Groene Ster en hij probeerde een omhaal. De bal ging echter ver naast.

Blauw Geel komt er beter in

De tweede helft was meer voor de thuisploeg. De Veghelaren begonnen aan het einde van de eerste helft al in de wedstrijd in te groeien, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. De ingevallen Dave de Meij drukte wel een stempel na een kwartier spelen. Na een aanval door het centrum via Koen van der Zanden en Oubaha kon de spits schieten, maar z’n schot ging naast. Iets later stuurde Oubaha Van der Zanden weer diep en hij kwam 1-op-1. Goalie Mark Voss stond echter scherp en tikte de bal uit de goal.

Emre Gurcuoglu en Simons kregen beide een kans om te scoren via een afstandsschot maar beide schoten vonden de goalies van de tegenstander. Blauw Geel kreeg na een uur spelen zijn beste kans. Loermans werd vanaf rechts aangespeeld en tikte terug op Oubaha. Zijn schot werd tot corner getikt door Voss.

Bordjes in evenwicht

In de eindfase van het duel maakte Blauw Geel toch de verdiende gelijkmaker. Uit een corner kreeg Van der Zanden de bal in een scrimmage voor zich en hij kon deze bal doortikken op Oubaha. De jonge vleugelspeler werkte af en bracht Blauw Geel zo op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen nog een kleine kans maar de eindstand van 1-1 was al bepaald.

Een interessant duel waarin Groene Ster de eerste helft de betere was en Blauw Geel de tweede. Op basis van het spelbeeld dus een terechte uitslag, en beide trainers zullen kunnen leven met het punt. De uitkomst zorgt er voor dat het onderin alleen maar spannender wordt. Groene Ster loopt weliswaar een punt uit op Baronie, maar UDI ’19 komt er twee dichterbij dankzij hun overwinning op de Baronnen.

Blauw Geel staat steviger op een derde plek. Dankzij het verlies van Hercules liepen zij een punt uit. Echter lijkt VVSB uit zicht, nadat zij wonnen van Hercules en de tweede periodetitel pakten.