Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Harkemase Boys wint topper in Haaksbergen; geen doelpunten in Utrecht

Ook na speeldag 6 blijft Harkemase Boys lijst aanvoerder in de Derde Divisie A. De Friezen wonnen de topper tegen HSC’21 met minimaal verschil (1-0). Na ruim een uur spelen was Thomas Prinsen de matchwinner voor de ploeg van Marcel Post. Harkema is de enige nog ongeslagen ploeg in deze klasse. Bij beide ontmoetingen tussen ploegen uit Bunschoten en Utrecht waren de doelpunten duur en werd er niet gescoord. 

Remises

De naaste achtervolgers van Harkema wisten niet te winnen. Het achtervolgers duel tussen het verrassende Genemuiden en FC Rijnvogels eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een klein uur spelen kwam SC Genemuiden via Berwout Beimers op voorsprong. In de slotfase was het Katwijk huurling Aljereau Mercara die de ploeg van Dogan Corneille een punt bezorgde. Ook v.v. Eemdijk wist niet te winnen. De Diekers wonnen midweeks nog voor de beker van Harkemase Boys maar wisten tegen Kampong in Utrecht het net niet te vinden (0-0).

Verrassing

De verrassing van het seizoen is misschien wel DEM. De ploeg van trainer Ron Bouwman verloor voor de zesde keer op rij niet. Was Sporlust’46 in de beker het slachtoffer. Zaterdag was het Staphorst wat het onderspit moest delven tegen de Beverwijkers. Thom de Vries was voor de rust twee keer trefzeker.  DEM vindt zichzelf daardoor terug op de 4e plek van de ranglijst. 

Andere verrassing deze speeldag was misschien wel de overwinning van Hoogeveen op DVS’33. Het moet gezegd dat de ploeg van Patrick Loenen na een half uur al met 10 man stonden door een rode kaart.  Hoogeveen liep vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong. DVS’33 wist in blessuretijd nog dichterbij te komen. Maar verder dan 3-2 liet Hoogeveen het niet komen.

Op schot

Voor de tweede keer dit seizoen was Mark van der Weijden van Sparta Nijkerk met drie treffers belangrijk voor zijn ploeg. Met dit verschil dat de drie treffers in tegenstelling tot de vorige versie nu wel 3 punten opleverde. Sparta Nijkerk won de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ODIN’59 met 5-1. Ook VVSB mocht het zoet van de overwinning proeven. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen won voor de eerste keer dit seizoen. Op eigen veld werd DOVO met 1-0 verslagen. Ook RKAV Volendam pakte drie belangrijke punten. Aan de Dijk werd s.v. Urk met 3-0 verslagen.

Van ons bezoek aan de wedstrijd Hercules – IJsselmeervogels vindt u een aparte reportage op onze site.

Foto: Orange Pictures