Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hercules en IJsselmeervogels in evenwicht. Beide trainers vonden dat ze hadden moeten winnen.

De wedstrijddag was al met rood omcirkelt bij het bekendmaken van het speelschema. Zou dit de revanche van IJsselmeervogels worden? Gedoeld werd natuurlijk op de twee afstraffingen die de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg te verwerken kreeg in de nacompetitie van het vorig seizoen. Volgens trainer Gert-Jan Karsten van de Vogels niet, want bij een overwinning zou zijn ploeg niet opeens volgende week in de 2e divisie spelen. 

Belonen

Ondanks dat er geen doelpunten vielen op Sportpark Voordorp was het 90 minuten lang een vermakelijk duel tussen beide regiogenoten. Zowel Hercules als IJsselmeervogels speelden om te winnen wat een open duel opleverde. Volgens trainer Gert-Jan Karsten, zelf geblesseerd langs de kant hobbelend, had zijn ploeg voor de rust de wedstrijd al moeten beslissen. “Wij krijgen vier 100% kansen waarvan wij er minimaal twee moeten maken. Als wij mee willen spelen om de bovenste plaatsen dan moeten wij onszelf wel gaan belonen in dit soort situaties. Dennis Knuiman heeft aangegeven dat hij er dit seizoen 30 wil maken. Dan moet hij kansen zoals in de 1e helft wel gaan benutten anders gaat hij dat aantal niet halen” aldus de trainer van De Vogels.

Zijn collega van Hercules René van der Kooij had een iets ander beeld van de eerste helft. “Vogels werd alleen gevaarlijk door fouten aan onze kant. Wij waren slordig in balbezit. Ons spel was duidelijk beter verzorgd dan dat van de gasten zonder dat wij tot grote kansen kwamen maar ik vond wel dat Hercules controle over de wedstrijd had”

Man of the Match

Gescoord werd er dus niet op Voordorp en dat kwam voor een groot conto ook op naam van Hercules doelman Stilanos Damkalis. Met enkele fraaie reddingen zowel in de eerste helft als in de slotfase hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Aan de overkant was het soms met kunst en vliegwerk en met hulp van zijn verdedigers dat Jaimy Schaap zijn doel schoon hield.

Winst

Na afloop waren beide trainers van mening dat hun ploeg recht had op de overwinning. Gert Jan Karsten zei hier het volgende over. “Wij wisselde om te winnen en namen meer risico. Met Gino Bosz bracht wij ook iemand die met een vrij trap of afstandsschot nog het verschil kan maken. Het mocht echter niet zo zijn. Toch ben ik niet ontevreden over de resultaten tot nu toe. Wij groeien naar een steeds beter niveau ondanks dat wij vandaag ook weer een aantal verschilmakers missen. De media en fans kijken maar naar die ranglijst maar dat is voor nu totaal niet interessant. De ranglijst wordt pas gemaakt in maart volgend jaar. Als wij vooralsnog op 2 punten gemiddeld per wedstrijd uitkomen dan doen wij het goed”.

Ook René van der Kooij was een tevreden man na afloop. “Met een nieuwe jonge ploeg al dusdanig spel op de mat weten te leggen en je kunnen meten met niet de minste ploegen die wij tot nu toe gehad hebben stemt mij tot tevredenheid. Vandaag ontbrak het aan finesse en afstemming voor de goal. Maar dat gaan wij de komende periode weer hard aan werken. Wij kunnen alleen nog maar groeien en hopelijk gaan wij daar in de rest van het seizoen de vruchten van gaan plukken en meedoen om de prijzen”, aldus van der Kooij.

Foto: USV Hercules