Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Ho Chun Ko (Sportlust’46): ‘Wij willen vol voor het kampioenschap gaan’

Debuteren in de Derde Divisie en dan direct drie keer op rij de nul houden, dat is slechts weinig doelverdedigers gegeven. Onder de lat bij Sportlust’46 staat echter Ho Chun Ko die deze cijfers wel op zijn cv heeft staan. Dit was een van de redenen voor Topamateurvoetbal.com om contact met de sluitpost op te nemen. Naast zijn debuut en fraaie reeks werd ook even teruggekeken naar het duel met Barendrecht en vooruit gekeken naar de topper in Veenendaal tegen GVVV.

Onverwacht debuut
De 25-jarige doelman maakte onverwacht zijn debuut in januari van dit jaar tegen DVS’33, dit vanwege een blessure van Antonioli.  ,,Iedereen had eigenlijk verwacht dat Romero Antonioli zou keepen, ik had hem voor de wedstrijd ook ingeschoten zoals ik iedere wedstrijd deed. Op het einde daarvan kreeg hij last van zijn knie en gaf hij aan dat hij niet zou kunnen spelen. Ik moest dus opeens klaar staan en in plaats van nog wat laatste ballen schieten op Romero moesten mijn medespelers nu mij nog even in gaan schieten. Het was direct schakelen van het gaan zitten op de bank naar mijn debuut maken in het eerste elftal. Ik had geen tijd om er echt bij stil te staan. Ik had warme kleren aan om mij warm te kunnen houden op de bank, maar toen werd opeens alles anders”, aldus de doelman tegenover Topamateurvoetbal.com

Wachten duurt lang
Ko maakte in de zomer van 2021 de overstap van Sportclub NEC naar Sportlust’46. Het wachten op zijn debuut duurde lang. ,,Ik weet wat ik kan en natuurlijk is het jammer dat ik pas na anderhalf jaar mijn debuut mocht maken. Ik doe mijn best op de trainingen waardoor de trainer en de spelers echt wel weten wat ik kan. Het is natuurlijk ook lastig voor een trainer om een doelman te laten debuteren in de fase waarin wij nu zitten. Ik moest er tegen DVS’33 staan en ik wist het gelukkig waar te maken. In het begin was het best even wennen, dit omdat het tempo erg hoog lag en het mijn  eerste wedstrijd in het eerste elftal was. In de tweede helft had ik mijn ritme wel gevonden en ik kreeg ook echt de steun van het team en de staf. Bij de tweede wedstrijd tegen FC Rijnvogels  wist ik al ruim van te voren dat ik mocht spelen dus kon ik mij daar beter op voorbereiden. Toen wist ik weer de nul te houden en dan is het een soort van verslaving om dat vaker te kunnen doen. Voor mijn gevoel heb ik nu echt het juiste ritme gevonden.”

Zege op Barendrecht
Sportlust’46 wist met 2-0 te winnen van Barendrecht. De doelman had vooraf gezien iets meer gevaar verwacht van de tegenstander. ,,Voor de wedstrijd had ik al gekeken naar de cijfers van Barendrecht en zag ik dat het een van de meest scorende ploegen was samen met GVVV in onze competitie. Dus ik wist dat het een lastige wedstrijd voor ons zou worden. Ik weet als ik de nul weet te houden wij de wedstrijd winnen, dit omdat wij er meestal wel in slagen om een doelpunt te maken. Ik had verwacht dat Barendrecht wat dreigender zou zijn tegen ons. Alle complimenten naar onze verdedigers want die hadden het allemaal goed in de hand. Ik moest vooral optreden bij de corners en dat ging volgens mij goed. Na de wedstrijd hoorden wij dat GVVV en ACV gelijk hadden gespeeld, dus nu staan wij tweede met maar één punt achter GVVV.”

,,Ik heb laten zien wat ik waard ben, maar mocht Romero weer topfit zijn snap ik het ook als ik mijn plaats weer op zou moeten geven”

Basisplaats
De vraag is of Ko zijn mooie serie kan en mag verlengen onder de lat bij Sportlust’46. ,,Ik denk wel dat ik zal spelen in Veenendaal. Uiteindelijk ligt de beslissing natuurlijk bij de trainer. Ik ben in vorm en ik heb laten zien dat men mij in kan zetten als ze mij nodig hebben. Ik heb laten zien wat ik waard ben, maar mocht Romero weer topfit zijn snap ik het ook als ik mijn plaats weer op zou moeten geven. Dit omdat ik nooit had gedacht deze drie wedstrijden te kunnen spelen.”

Topper in Veenendaal
In de volgende speelronde staat de topper tussen GVVV en Sportlust’46 op het programma. Ho kijkt uit naar deze confrontatie op een goed gevuld sportpark Panhuis.  ,,Het zal zeker een mooie pot voetbal worden en natuurlijk hoop ik dat ik de nul weer kan houden. De competitie is nog lang en een gelijkspel daar zou ook niet slecht zijn. Het zal niet makkelijk worden, dit ook omdat ze altijd veel supporters hebben die ze steunen. Het is een stabiel team. Voor ons is iedere wedstrijd nu gewoon een finale. Wij willen vol voor het kampioenschap gaan. Twee of drie weken geleden stonden wij nog op de vijfde plaats en hadden wij een achterstand, maar die is nu veel kleiner geworden.”