Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hupperts per direct van Groene Ster naar Belgische club

Ex-profvoetballer Guus Hupperts is per direct overgestapt van derdedivisionist Groene Ster naar KFC Diest, dat uitkomt in de Belgische derde nationale. De 30-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over naar de club uit Heerlerheide, bij VVV Venlo vandaan.

Hupperts, geboren in Gulpen, vertrok al op zijn achtste naar Roda JC. In Kerkrade doorliep hij alle jeugdelftallen, waarna hij op 17 oktober 2010 debuteerde in de hoofdmacht. In 2014 verkaste hij naar AZ, waar hij niet tot een vaste basisspeler kon uitgroeien.

De Limburger werd daarom voor een half jaar uitgeleend aan Willem II, waarna hij voor ruim drie jaar naar Lokeren verhuisde. Uiteindelijk kwam hij voor nog twee seizoenen in Venlo terecht, alvorens hij zich aansloot bij de brigade van Maurice Verbunt.

Hupperts speelde tien duels voor Groene Ster en scoorde daarin eenmaal. KFC Diest benaderde afgelopen weken meerdere spelers van Groene Ster: tot op heden is Hupperts de enige speler die de overstap ook daadwerkelijk heeft gemaakt. Trainer Verbunt laat op de website van de club weten niet op zoek te gaan naar een vervanger.