Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels heeft andermaal beet; Marouane Afaker alsnog naar de Westmaat

IJsselmeervogels kan gedurende de rest van dit seizoen toch beschikken over Marouane Afaker. De makkelijk scorende aanvaller zou in de zomer al overkomen naar de Westmaat, maar koos toen voor een profavontuur bij TOS Oss. Het aantal speelminuten bij de Brabanders was echter minder dan verwacht, waardoor Afaker nu eieren voor zijn geld kiest.

De nu 23-jarige Afaker begon zijn voetbalcarrière bij Excelsior Rotterdam, waarvoor hij zelfs zijn Eredivisiedebuut maakte. Daarna volgden Excelsior Maassluis, Katwijk en Jong Sparta.

“De kwaliteiten van Marouane zijn nog altijd onomstreden. Er was bij ons dan ook geen enkele twijfel om hem te benaderen voor een overstap. De afgelopen maanden hebben we veelvuldig contact gehouden en dat heeft nu geleid tot deze overgang. Marouane is topfit en we hebben vertrouwen dat hij snel speelgerechtigd wordt verklaard. We zijn erg blij dat hij ons komt versterken!”, laat de technische commissie van IJsselmeervogels op de clubsite optekenen.

Afaker tekent op de Westmaat een contract voor anderhalf jaar. Voor de eerste zes maanden ligt de overschrijving, evenals voor de andere dinsdag aangekondigde versterkingen Gino Bosz & Junior van der Velden, nog ter goedkeuring bij de KNVB.