Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels verder met duo Hilbers/ Weggemans

De Technische Commissie van IJsselmeervogels heeft een duo aan het roer gezet bij de A-selectie. Rob Hilbers en Michael Weggemans (zie foto) zijn de tweede seizoenshelft de opvolgers van de eind november op non-actief gestelde trainer Gert Peter de Gunst, zo meldt de club uit Bunschoten-Spakenburg maandag.

Hilbers is bepaald geen onbekende bij IJsselmeervogels. Hij was bijvoorbeeld de doelman van de club toen deze onder leiding van Erik Assink algeheel landskampioen bij de amateurs werd. De in Zuid-Afrika geboren trainer woont momenteel in Amersfoort.

Hij keepte onder meer ook voor FC Groningen, FC Volendam en SC Cambuur. Hilbers stopte als doelman na nog voor vier amateurclubs te zijn uitgekomen in 2013. Al twee jaar eerder was hij bij IJsselmeervogels de keepers gaan trainen. Als hooftrainer was hij actief bij Elinkwijk, Wasmeer, AFC, Quick, Nieuw Jong Utrecht, LRC en NSC Nijkerk.

Weggemans was aanvankelijk verantwoordelijk voor de O21 bij IJsselmeervogels. Nu hij bij het eerste team actief blijft, komt hoofdtrainer Norbert Koelewijn van v.v. Elspeet over naar Westmaat om de O21 tot het einde van dit seizoen te begeleiden.

Na dit seizoen wordt Gert Jan Karsten de nieuwe hoofdtrainer van IJsselmeervogels. Hij staat nu nog aan het roer bij Urk.

Topamateurvoetbal sprak voor een Eindejaarsspecial uitgebreid met Gert Jan Karsten. Beluister de Podcast hier.