Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

In memoriam: Marien Willemsen

Op de veel te jonge leeftijd van 38 jaar is Marien Willemsen, oud-speler van SV Spakenburg en AFC, overleden. De voormalige vleugelverdediger van beide clubs werd slechts 38 jaar.

Willemsen kwam in de jeugd uit voor FC Abcoude. Hij werd echter gescout door AZ en werd daar onder meer getraind door Louis van Gaal en Co Adriaanse. Aansluitend speelde hij namens Telstar en Almere City maar liefst 106 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In 2011 sloot hij aan bij de selectie van SV Spakenburg, waarmee hij het landskampioenschap in de toenmalige Topklasse binnenhaalde. Dat huzarenstukje herhaalde hij met AFC, waar hij in de periode 2013 -2018 speelde.

Willemsen stond bekend als een rechtsback moderne versie, dat wil zeggen dat hij zich graag en vaak ook aanvallend inschakelde. Verdedigend wist hij zich vooral dankzij een goed inzicht en positiespel staande te houden. In 2018 stopte Willemsen met voetbal op niveau en ging zich richten op een maatschappelijke loopbaan.

Marien Willemsen werd vorig jaar ernstig ziek. Het werd steeds duidelijker dat hij niet meer zou herstellen en tijdens de onlangs gespeelde competitiewedstrijd tussen AFC en SV Spakenburg was er nog een eerbetoon in de vorm van een minuut applaus voor Willemsen. Dat gebeurde in de tweede minuut. Twee was het rugnummer van Willemsen gedurende zijn loopbaan bij de beide clubs.

Willemsen laat zijn partner Tamara en kinderen Manoah en Novah achter. Wij wensen alle nabestaanden alle sterkte toe in deze onvoorstelbaar zware tijd.