Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Sterk Blauw Geel’38 troeft Gemert gemakkelijk af

Gemert was de afgelopen tijd bezig aan een behoorlijke race tegen degradatie. Ondanks dat ze op een veilige plek lijken te staan, willen de zwart-witten nog niet denken dat ze veilig zijn. Het verschil is echter niet zo groot en een slippertje op een ongelukkig moment kan zwaar wegen. Blauw Geel probeert echter de derde plek te veroveren. Het staat twee punten achter op Hercules en probeert er alles aan de Utrechters in te halen. Echter hebben ze de afgelopen acht duels op rij niet meer gewonnen. De Veghelaren zijn blij dat na de derby tegen Gemert deze reeks er ook op zit.

Blauw Geel mocht de eerste kans van de wedstrijd opschrijven. Dave de Meij kon een bal van Gemert onderscheppen en gelijk Ben van den Nieuwenhof diep sturen. Hij gaf voor op Koen van der Zanden maar zijn schot werd tot corner verwerkt. De corner werd dreigend maar Blauw Geel kon niet uithalen. Eon Herman kon niet veel later gevaarlijk zijn voor Gemert. Zijn voorzet bereikte echter Ralf Kemper net niet.

Thuisploeg met de controle

Blauw Geel liet het er niet bij zitten en zette gelijk druk. Van den Nieuwenhof kon uithalen nadat hij de bal terugkreeg van de Meij, maar zijn schot ging voorlangs. Niet veel later werd het toch weer gelijk. Jay van Boxtel kon Van den Nieuwenhof wegsturen. De lage harde voorzet van de buitenspeler kwam bij De Meij die hem binnen gleed. Gelijkspel en Blauw Geel met de controle over de wedstrijd. Gemert blijft echter gevaarlijk in de omschakeling.

De Meij krijgt van Gemert na een aanval van de thuisploeg de kans om uit te halen. Zijn schot wordt echter geblokt door een Gemerts been. In de counter konden de zwart-witten Herman vinden. Zijn controle is net niet goed genoeg en Jordy Zielschot kan de bal wegwerken. Valk voor rust kregen Van Boxtel en Loermans nog de kans om te scoren maar beide werden geen doelpunt. Toch gingen de Veghelaren rusten met een voorsprong. Van den Nieuwenhof kon opstomen en de bal laag voorgeven op De Meij. Zijn schot was niet goed, maar door een goed reflex kon hij de bal nogmaals voor krijgen. Koen van der Zanden pikte de bal op en hij kon de 2-1 maken.

Gemiste strafschop

Na de rust begon Gemert scherper dan Blauw Geel. De eerste kans was ook voor de uitploeg. Mike van Zutphen kon centraal uithalen van afstand na een corner die niet goed weg werd gewerkt door Blauw Geel. Zielschot kon redden. Kort daarna kreeg Blauw Geel een penalty. Een lage voorzet kwam net niet aan bij van der Zanden, maar in de verdedigende actie van Gemert werd hij gevloerd. Romeo Okonkwo kon echter de penalty keren. Gemert drukte daarna door en Herman kon gevaarlijk worden na de penalty. In de counter vond hij echter wederom Jordy Zielschot.

Zo’n tien minuten later kon Emre Gurcuoglu aanvaller Koen van der Zanden diep sturen. Het schot vond echter Okonkwo. Gemert leek goed stand te houden ondanks de kansen van Blauw Geel. Toch kon Blauw Geel uitlopen. Lars Loermans kreeg na een lange bal van Van den Nieuwenhof kans om de verdediger van Gemert uit te kappen en uit te halen. Zijn schot vloog over de keeper heen zo in het netje. Gemert werd gevaarlijk, zeker na wissels die doorgevoerd werden door Reinald Boeren. International T-Shawn Illidge kon uithalen maar schoot naast. Vlak daarvoor kon Gemert koppen maar de grote kans werd gekeerd door Zielschot.

Wedstrijd beslist

Loermans werd ook nog gevaarlijk met een grote kans. Zijn schot werd echter gekeerd. Het voorbereidende werk was van Van den Nieuwenhof. Illidge kon iets later weer uithalen nadat Wouter op den Camp een foute inspeelpass had. Het schot ging echter naast. Koen van der Zanden besliste echter de eindstand op 4-1. Een lange bal van op den Camp bereikte de aanvaller. Okonkwo kwam nog wel uit maar zat net naast. Van der Zanden kon de bal in een leeg doel binnen lopen dus. De Meij en Van den Nieuwenhof kregen nog wel schotkansen, maar deze werden niet omgezet tot doelpunt.

Zo won Blauw Geel op een tamelijk makkelijke manier weer eens een wedstrijd. Na acht wedstrijden zonder winst waren deze weer welkom. De druk op Hercules blijft staan. Echter wonnen de Utrechters ook. Gemert ziet Groene Ster dichterbij kruipen door een overwinning op JOS Watergraafsmeer. Hiermee wordt het verschil slechts vier punten. De strijd onderin wordt dus wekelijks spannender.