OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 profiteert maar half van nieuwe nederlaag VVSB, Hercules nieuwe nummer drie

ADO ’20 heeft zondag verzuimd optimaal te profiteren van de nederlaag van VVSB een dag eerder. De Heemskerkers kwamen niet verder dan een doelpuntloze remise tegen Gemert en liepen daardoor ‘slechts’ een punt uit op de Noordwijkerhoutse concurrent. Daardoor bedraagt het onderlinge verschil nu vijf punten.

VVSB verloor zaterdag voor de tweede keer op rij. Na de nederlaag tegen OJC Rosmalen (2-5) was zaterdag ook TOGB te sterk: 2-0. De thuisploeg nam in de veertiende minuut de leiding via een eigen doelpunt van Nicky Eekhout. De bezoekers maakten met name voor rust stevig jacht op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Sterker nog, in de 86e minuut plaatste TOGB een succesvolle counter en besliste Dean Zandbergen de wedstrijd.

Zodoende ging na ADO ’20 (6-0) opnieuw een topploeg uit de afdeling kopje onder op Het Hoge Land.

Gemert-doelman Okonkwo sta-in-de-weg

ADO ’20 wist niet ten volle te profiteren. De ploeg van Roy van de Mije bleef voor eigen publiek steken op een gelijkspel tegen Gemert, dat de weg naar boven duidelijk heeft ingezet. Grote man bij de Brabanders was doelman Romeo Okonkwo, die zelfs een strafschop wist te keren. Milan Zonneveld faalde vanaf elf meter.

De derby tussen OJC Rosmalen en Blauw Geel ’38 eindigde zaterdagavond in 0-0, waardoor de Veghelaren voor de vijfde wedstrijd op rij niet wisten te winnen. Daarvan profiteerde Hercules, dat door de 4-0-zege op Baronie de nieuwe nummer drie is.