Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: de titelstrijd is een hindernisbaan naar de finish

Zeven duels nog te gaan en het lijkt er steeds meer op dat de titelstrijd in de derde divisie een uitputtingsslag wordt, waarbij de minst uitgeputte kandidaat er met de bloemen vandoor gaat. Eerst was het OFC dat met een reeks slechte resultaten de eigen glazen ingooide en nu begint ook Gemert ineens te klungelen.

Zou Groene Ster (foto) heel misschien stiekem nog hopen op een megastunt? De Limburgers zijn ook niet bepaald vlekkeloos de laatste tijd, maar met een overwinning op Gemert deze middag kan Groene Ster wel op vijf punten van Gemert komen. Normaal gesproken een veilige marge, maar nu de degradatiekandidaten meer beginnen te sprokkelen dan de titelkandidaten lijkt ineens alles mogelijk.

Ook nummer 2 OFC heeft misschien weer nieuw vertrouwen gevonden. Met de wetenschap dat de nummers 1 en 3 tegen elkaar spelen, terwijl OFC thuis aantreedt tegen JOS Watergraafsmeer zal er toch weer een sprankje hoop zijn teruggekeerd bij de Zaankanters. Daarbij moet wel opgemerkt dat JOS Watergraafsmeer eerder dit seizoen OFC thuis wél pootje lichtte.

Streekderby

De achterstand van ADO’20 op Gemert is al 10 punten dat dat terrein nog goed maken lijkt wel wat erg veel van het goede, maar de Heemskerkers mogen wel hopen op een nacompetitieplek. Zeker nu het al 7 duels op rij ongeslagen is. Vanmiddag staat de streekderby tegen DEM op het programma. De Beverwijkers hebben zich de laatste maanden knap terug geknokt vanuit een schier kansloze positie en staan nu 4 punten boven de streep.

Onderin begint er ook langzaam een tekening in de strijd te komen, nu er een gaatje is ontstaan van 4 punten tussen de onderste vier en de rest. Voor Westlandia zal het bereiken van de nacompetitie zelfs al als grote winst gezien worden, ondanks de knappe winst vorige week op Dongen. Uit tegen Unitas zal er opnieuw gewonnen moeten worden om de kansen levend te houden. Hollandia is gezakt naar de voorlaatste plaats door van de laatste vijf duels er maar eentje te winnen en moet zich ook weer in het nekvel grijpen. Misschien treft het tegenstander Hercules wel precies op het juiste moment, want de Utrechters verloren de laatste drie duels van clubs uit het rechterrijtje.

In het niemandsland daartussen staan Hoogland en EVV. Hoogland moet thuis zien af te rekenen met OSS’20 dat nog hoopt op een plekje in de nacompetitie, terwijl EVV bezoek krijgt van HSC’21, dat de laatste vier duels won. De Haaksbergenaren weten dat een overwinning in Echt betekent dat het zo goed als veilig is.

Blauw Geel’38 aan kop

Middenmoter Blauw Geel’38 is de koploper in de derde periode. Na 4 duels heeft het als enige nog de volle buit. Tegen Quick – eveneens middenmoter – hoopt het daar vanmiddag een vijfde driepunter in successie aan toe te voegen.

En dan hebben we tot slot nog het Brabantse onderonsje tussen Dongen en UNA. Twee clubs die steeds stuivertje wisselen in de subtop, maar te instabiel lijken om in de strijd voor de nacompetitieplaatsen echt hoge ogen te gooien, tenzij ze nog een mooie eindsprint in huis hebben.