VERSLAG | Sportlust’46 binnen een half uur klaar met VVOG

Een wedstrijd duurt normaal gesproken iets meer dan negentig minuten, maar zaterdagmiddag in Woerden was dat alleen maar volgens de klok op het scorebord het geval. Na 28 minuten spelen had Sportlust’46 namelijk het duel al beslist tegen VVOG (4-0) waardoor er van een echte wedstrijd vervolgens geen sprake meer was.

Het duel was vijf minuten onderweg toen Issarti een pass van achteruit op waarde wist te schatten en even later vanaf de linkerzijde van het veld de voorzet gaf in de richting van het zestienmetergebied. Daar was het Mark van der Weijden die alert reageerde en het een zogenoemde echte spitsengoal de 1-0 aan liet tekenen. Ongeveer tien minuten later deed VVOG aanvallend gezien wat terug, na een prima voorzet van Snijders op Dean van Ooijen kon laatstgenoemde net niet voldoende kracht zetten aan de bal waardoor deze naast het doel verdween van Sportlust’46. In de achttiende minuut werd de bal achterin bij VVOG rond gespeeld en kwam deze terecht bij doelman Wouter Polhoud die kreeg de bal niet onder controle toen Van der Weijden zich er mee ging bemoeien. Resultaat was de 2-0 die de aanvaller in een leeg doel kon schuiven.

Hattrick

VVOG had na de tweede tegentreffer meer balbezit zonder dat het echt gevaar kon stichten voor het doel van de tegenstander. In de 26ste minuut leek het duel beslist te zijn toen Sportlust’46 voor de derde keer doel wist te treffen en wederom was het Van der Weijden die nu dus een onvervalste hattrick op zijn naam wist te schrijven (3-0). Als dat nog niet genoeg was wist Sportlust’46 voor het half uur ook nog de vierde treffer aan liet tekenen. Mo Bendadi wist net buiten het strafschopgebied de bal fraai in het doel te krullen (4-0). In het laatste kwartier waren er nog wel enkele mogelijkheden te noteren voor VVOG, zo schoot Pernelly Biya de bal naast en Jeremy de Graaf plaatste de bal in de handen van doelman Antonioli. Even voor tijd leek dan toch de 4-1 te vallen maar deze kans was aan Job Hoogedoorn niet besteed.

Weinig te beleven
De tweede helft was nog maar net gestart of er was een mogelijkheid voor VVOG om weer een beetje mee te kunnen doen. Sportlust’46 was wat onzorgvuldig in de defensie waardoor Biya een mogelijkheid kreeg. Hij schoot de bal over waardoor de Harderwijkers niet dichterbij wisten te komen. VVOG speelde in de beginfase beduidend beter dan in het eerste gedeelte, maar dat zal zeker te maken hebben gehad met de ruime voorsprong die er al was voor de thuisploeg. Vanwege het ontbreken van de spanning was er weinig meer te beleven in de tweede helt. In de 76ste minuut scoorde Belarbi nog wel voor Sportlust’46, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ranglijst

Sportlust’46 steeg zaterdag naar de tweede plaats door de nederlaag van Sparta Nijkerk bij FC Lisse. VVOG moet strijden tegen degradatie en het zal deze laatste wedstrijd snel moeten vergeten. De ploeg wist de vroege achterstand niet meer te boven te komen waardoor het al snel een verloren wedstrijd speelde in alle opzichten.