Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Byron Burgering: “Ik denk dat we veel last hadden van zenuwen.”

De teleurstelling na de 3-1 nederlaag tegen Kozakken Boys was goed merkbaar bij Byron Burgering. De man die tijdens de winterstop bij het Poolse Miedz Legnica werd opgepikt door trainer Gery Vink en mede debet was aan de opmars van GVVV in de slotfase van de competitie, kwam er woensdagavond in de heenwedstrijd van de play-offsfinale niet aan te pas. Topamateurvoetbal.com sprak hem na afloop en vroeg naar de redenen hiervoor en naar de kansen voor de returnwedstrijd.

Burgering: “Ik denk dat we op een of andere manier veel last hadden van zenuwen. Het was niet zoals anders waarin we met ons spel de tegenstander onze wil op konden leggen. Bovendien had Kozakken Boys hun huiswerk goed gedaan. Ik kreeg nauwelijks vrijheid doordat de verdediging er kort opzat. Jammer was het dat het nog 3-1 werd want anders was de uitgangspositie wel wat gunstiger geweest”.

Over de kansen van aankomende zaterdag is de 21-jarige dribbelkoning nog altijd optimistisch: “Zeker weten. Het is nog lang niet gedaan, hoor. Neem dat van mij aan. Als we op Panhuis met 6-0 kunnen winnen van ASWH, Spakenburg met 4-0 verslaan en met 2-1 van IJsselmeervogels winnen, moet er veel mogelijk zijn zaterdag. We hebben de moed niet opgegeven. Integendeel: we gaan er vol voor!”.