Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Hugo Botermans bij Katwijk op zoek naar plezier en speelminuten

Hugo Botermans kwam bij Excelsior in de competitie tot acht invalbeurten met een totaal van 55 minuten speeltijd. Eén keer mocht hij in de basis starten, tijdens het bekerduel tegen IJsselmeervogels. Met twee goals toonde hij zich een waardige vervanger voor Thijs Dallinga. Maar als je concurrent 25 competitietreffers maakt in evenzoveel wedstrijden is er geen trainer die hem op de bank zet en jou laat spelen. ,,Doordat ik zo weinig speelde, raakte ik het plezier kwijt. Dat wil ik bij Katwijk terugvinden.”

Had Hugo Botermans bij Excelsior de revelatie van de Eerste Divisie voor zich, ook bij Katwijk staan niet de minste aanvallers in het veld. ,,Ik hou er wel van om mezelf uit te dagen en ik wilde graag bij één van de betere clubs in de Tweede Divisie spelen. Dat is met Katwijk wel aardig gelukt,” glimlacht Botermans. De 21-jarige spits tekende in de winter voor anderhalf seizoen op De Krom, maar is niet van plan om geduldig te wachten tot Marciano Mengerink aan het einde van het seizoen vertrekt. ,,Ik wil het de huidige aanvallers wel moeilijk maken en de trainer een lastige keuze geven.”

Wennen

Diezelfde trainer (Anthony Correia) heeft Botermans wel verteld dat hij even de tijd moet nemen om aan een nieuwe ritme te wennen. ,,Bij Excelsior trainden we veel vaker en overdag. Bij Katwijk is dat s ‘avonds en drie keer per week. Dat betekent dat mijn ritme heel anders wordt. Bovendien ken ik de competitie niet en weet ik niet hoe intensief de wedstrijden op Tweede Divisie-niveau zijn.” Om er vol overtuiging aan toe te voegen dat hij bij Katwijk wel goed op zijn plek zit. ,,Het niveau kan ik wel aan en ik ben fantastisch opgevangen door de groep en de mensen van de club.”

Plezier

Die mensen hebben Botermans direct wat filmpjes laten zien om hem een idee te geven van de club waarvoor hij nu speelt. ,,De fanatieke supporters, de derby’s, daar doe je het als voetballer wel voor hoor. Ik kan niet wachten om die wedstrijden mee te maken,” zegt hij. De ambitie om profvoetballer te worden heeft Botermans nog zeker, maar in dat halve seizoen bij Excelsior besefte de Delftenaar dat er één factor wel echt van belang is als hij die ambitie wil waarmaken. ,,Het allerbelangrijkste is toch wel dat ik plezier heb in het voetbal. En dat plezier krijg ik toch echt van zoveel mogelijk mogen voetballen.”