Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nacompetitie |  Tweede divisie-derde divisie: Kozakken Boys en GVVV naar halve finale, HSC’21 schakelt Sparta Nijkerk uit

In de nacompetitie voor een plaatsje in de tweede divisie van komend seizoen hebben Tweede divisionisten Kozakken boys en GVVV geen fout gemaakt. Kozakken boys won ruim van Sportlust’46, GVVV won ook het tweede duel van Gemert. HSC’21 zorgde voor een verrassing door Sparta Nijkerk uit te schakelen.

Patrick Loenen is in zijn trainersloopbaan al een flink aantal keren gepromoveerd, maar de naar Spakenburg vertrekkende trainer blijft met sportlust’46 steken in de derde divisie. Na de 0-0 van afgelopen woensdag was Kozakken boys op de eigen Zwaaier een flinke maat te groot: 4-1. Sportlust kwam vlak voor rust nog wel op voorsprong door een mooi afstandsschot van Mo Bendadi, maar het antwoord van de Werkendammers kwam bijna direct na de thee via Thomas Marijnissen. Door tweemaal Johnny Lommers en andermaal Marijnissen stond na 90 minuten spelen een klinkende 4-1 overwinning voor Kozakken boys op de borden, waardoor de herkanser uit de Tweede Divisie zich mag opmaken voor de halve finale tegen DVS’33.

DVS’33 had afgelopen donderdag op eigen veld al een reuzenstap gezet naar de volgende ronde door met 5-2 te winnen van Hercules. Ondanks de moeilijke opdracht gaven de Utrechters zich zaterdag op eigen veld niet zomaar gewonnen. Ruim een uur bleef de brilstand op het bord staan, voornamelijk omdat beide ploegen vaak wat slordig waren in de afwerking. Daarna brak DVS’33 de score open vanaf de strafschopstip, Adriaan Kruisheer benutte een toegekende penalty na een overtreding op Benjamin Roemeon. Lang stond de voorsprong niet op het bord, want 3 minuten later maakte Luciandro Andeloe gelijk. Diezelfde Andeloe tekende weer even daarna zelfs voor de 2-1, maar tot ontsteltenis van alles en iedereen van Hercules ging de vlag omhoog en het feest niet door. In het restant wisten beide ploegen het doel niet meer te vinden, waardoor DVS’33 een ronde verder is en Hercules komend seizoen opnieuw zal aantreden in de Derde Divisie.

HSC’21 verraste donderdag al door in eigen huis te winnen van Sparta Nijkerk, maar zaterdagavond herhaalde de Haaksbergers dit op de Ebbenhorst: 1-2. Bij rust stond het al 0-2 door doelpunten van Cenk Uguz, die afgelopen donderdag ook al trefzeker was, en Stef Ottink!. Maurice de Ruiter deed in de tweede helft nog wel iets terug namens de Nijkerkers, maar dichterbij kwam men niet meer. Dat had enkele minuten voor tijd maar zo gekund, maar een toegekende penalty werd gemist door Mike Ahrens.

HSC’21 mag het nu in een tweeluik gaan opnemen tegen GVVV. De Tweede divisionist won na de 1-2 uitzege van donderdag ook op eigen veld van Gemert: 2-0. Mart de Jong bracht de Venendalers 3 minuten voor rust aan de leiding, 7 minuten voor tijd was het Byron Burgering die vanaf de stip de definitieve beslissing bracht. Voor Gemert, dat een teleurstellend slot van het seizoen kent, betekend het dat het volgend seizoen weer zal aantreden in de derde divisie zondag. Zondagochtend is op de website van Topamateurvoetbal een uitgebreid verslag te lezen van dit duel.

Midweeks gaat de nacompetitie verder: DVS’33 speelt dan tegen Kozakken Boys, GVVV gaat op bezoek bij HSC’21.