REPORTAGE | Blommestijn kopt Jong Volendam naar een nieuw seizoen Tweede Divisie

Jong FC Volendam komt ook komend seizoen uit in de tweede divisie, grote man bij het team van trainer Kiki Musampa was Koen Blommestijn met twee goals. Vooraf had Jong Almere City FC de beste papieren, afgelopen woensdag won de ploeg van trainer Hedwiges Maduro namelijk met 1-0, door een goal van Tijmen Wildeboer.

Publiek
Als arbiter Hardeman even na 15.00 de wedstrijd in gang zet, zullen de spelers van Volendam nog even met de ogen geknipperd hebben. Na een seizoen waarin er vaak alleen supporters waren van de bezoekende verenigingen, hadden de jonge spelers ditmaal de steun van een kleine 300 bezoekende Volendamse supporters. Gesteund door het publiek schoot Volendam uit de startblokken, al binnen de minuut stonden er al twee corners genoteerd, welke uiteindelijk weinig gevaar opleverde.

Spanning
Na het stormachtige begin, was het in de periode hierna nog even aftasten. Tot Younes Taha met een afgemeten voorzet topscorer Koen Blommestijn wist te vinden. De spits kwam van achter de tweede paal naar binnen en kopte de bal perfect binnen voor de 1-0. Vlak na de 1-0 kan Almere direct al gelijk komen. Volendam aanvoerder Kramer ging opzichtig in de fout en via via kwam de bal voor de voeten van WIldeboer, echter vond hij doelman Kayne van Oevelen op zijn weg. Milan de Haan kon de oranjehemden vervolgens op een grotere marge zetten, de middenvelder dook ineens op voor de Almere doelman Stijn Keller, De Haan had een lob in huis, maar deze ging hoog over. Ook Blommestijn kreeg door doorzettingsvermogen nog een grote kans, maar zijn bal ging tergend langzaam richting de doellijn, waar Almere nog net erger kon voorkomen.

Assist en een goal
Uiteindelijk zou Volendam vlak voor rust alsnog de score gaan vergroten. Na een uitstekende aanval over rechts was het Tayrell Wouter die in de zestien meter opdook. Met een vlammend schot kwam zijn bal via de binnenkant van de paal aan de andere kant van de zestien meter terecht, daar was het Taha die direct wist uit te halen en ondanks dat doelman Keller er nog een hand tegen hand, dwarrelde de bal binnen voor de 2-0. Derhalve kon Volendam met een gerust hart de rust in.

Slecht uit de kleedkamer
In de tweede helft was het Jong Almere dat direct vanaf de aftrap de marge kon verkleinen naar 1, na ontzettend slordig uitverdedigen is het de ingevallen Joshua Zimmerman die moest scoren. Hij ontving vanuit het niets de bal op de penaltystip in de voeten, maar kreeg de bal niet onder controle waardoor een enorme mogelijkheid onbenut bleef.

Snelle beslissing?
Toch lijkt de beslissing in de wedstrijd binnen het uur te vallen. Als Rob Tol bij de tweede paal een corner fantastisch weet terug te koppen. Wie anders dan Blommestijn stond weer op de goede plek en kopte vanaf een meter of zes van de goal, de 3-0 uitstekend binnen. Een vrije marge van 2 goals, waarmee je zou kunnen zeggen dat de wedstrijd gelopen is. Hoe anders zou het er vijf minuten later uit zien. Wanneer Almere via de opbouw richting de helft van Volendam kon opstomen, was het Wouter die een halt wilde toeroepen. Echter was de manier waarop hij dat deed uiterst hard en onprofessioneel en kon de goed leidende Thomas Hardeman dan ook niet anders dan de buitenspeler vervroegd te laten douchen. Zo bracht deze totaal onnodige overtreding toch nog wat spanning terug in de wedstrijd.

Regen aan corners
Almere rook hun kans en begon steeds meer druk te zetten op de verdediging van Volendam. Grote kansen wisten de Almeerders, onder toeziend oog van hoofdcoach Pastoor, niet te creëren. Opvallend was vooral dat er uit een stormvloed aan corners, niks kon worden gecreëerd. In de slotfase was het bij Volendam invaller Milan Zonneveld die nog de grootste kans kreeg, maar doelman Keller kwam als winnaar uit de strijd.

Na het laatste fluitsignaal van Hardeman was het Volendam dat feest kon gaan vieren, want ook komend seizoen zullen de talenten uit Volendam ook weer hun kunsten kunnen gaan vertonen in de Tweede Divisie. Almere City kan het komend seizoen weer proberen, met een nieuw seizoen in de beloftencompetitie.