REPORTAGE | G.V.V.V. pakt ticket voor halve finale na tweede zege op Gemert

Aan de blauwe zijde van het Panhuis in Veenendaal werd zaterdagavond een klein feestje gevierd nadat G.V.V.V. er in slaagde om zich ten koste van Gemert te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. De thuisploeg had duidelijk het betere van het spel en de 2-0 zege was dan ook meer dan terecht te noemen voor de ploeg van trainer/coach Gery Vink.

Op jacht naar een doelpunt
G.V.V.V. maakte in de beginfase meteen duidelijk wat het doel was, een treffer maken waardoor de tegenstander nog meer de aanval zou moeten zoeken. Door deze speelwijze werd het vanaf de start een open wedstrijd waarbij Gemert zo nu een dan in de tegenaanval een speldenprikje uit kon delen. De eerste grote kans was echter voor de bezoekers, Joost Habraken kwam door aan de rechterkant van het veld en gaf een afgemeten voorzet op de inlopende Dylan van Diepen die op korte afstand van het doel stond. Van Diepen kopte de bal naast het doel waardoor Gemert de druk niet kon vergroten op G.V.V.V.

Toch nog
De thuisploeg had veel meer balbezit, maar dat resulteerde niet in echte kansen. Daarna sloop er wat onvoorzichtigheid in het spel van de ploeg uit Veenendaal. Twee keer tijdens het opbouwen van een aanval van achteruit werd de bal kinderlijk verspeeld waardoor Gemert gevaarlijk had kunnen worden, maar het wist daar niet van te profiteren. In de veertigste minuut leek G.V.V.V. op weg naar de openingstreffer toen de wederom zeer sterk spelende Bryan Burgering op doelman Tielemans op kon stomen na een fraaie steekpass van Ten Teije, maar de sluitpost kwam als winnaar uit deze strijd. Een minuut later was het wel raak, Mart de Jong wist Tielemans wel te passeren waardoor de 1-0 op het scorebord kwam te staan.

GVVV sterker
Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam op naam van Den Dekker van Gemert, zijn schot in de 55ste minuut werd met moeite gekeerd door doelman Van Willige. De verhoudingen op het veld gaven echter niet het gevoel dat er echt nog iets mogelijk zou zijn voor de gasten. Na iets meer dan een uur spelen werd G.V.V.V. ook steeds sterker en gevaarlijker voor het doel van de tegenstander. Zo kreeg Joshua Patrick na 61 minuten de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Op aangeven van Burgering schoot hij de bal in een behoorlijke vrije positie naast in plaats van in het doel waardoor het verschil nog slechts één doelpunt bleef.

Definitieve beslissing
Gemert probeerde het nog wel, maar het was G.V.V.V. dat de mogelijkheden kreeg om meer afstand te nemen, maar de scherpte ontbrak bij de afronding of bij de eindpass. In de 71ste minuut kreeg Patrick twee mogelijkheden en zes minuten daarna moest de doelman van Gemert redding brengen. In de 77ste minuut werd het duel dan echt beslist toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees in het voordeel van G.V.V.V. Burgering ging achter de bal staan en schoot de bal binnen waardoor plaatsing voor de volgende ronde een feit werd (2-0).

Halve finale
G.V.V.V. had op een zonovergoten Panhuis niet al te veel moeite met Gemert, maar het wist de wedstrijd pas laat te beslissen. Nu staat er een tweeluik op het programma tegen HSC’21 dat enigszins verrassend af wist te rekenen met Sparta Nijkerk. De ploeg uit Veenendaal begint met een uitwedstrijd en moet het dan op zaterdag 18 juni 2022 af zien te maken op het eigen sportcomplex.