Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Koninklijke HFC neemt rigoureuze beslissing: geen uitsupporters meer welkom

Koninklijke HFC neemt geen halve maatregelen na het supportersgeweld tijdens de wedstrijd met Rijnsburgse Boys. De Haarlemmers laten per direct voor onbepaalde tijd geen uitfans meer toe tot haar complex.

,,Afgelopen weekend is onze vereniging opgeschrikt door een enorme geweldsexplosie op het terras tijdens de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Rijnsburgse Boys. De vereniging zou een veilige plek moeten zijn voor haar leden en gasten. Afgelopen zaterdag was dit duidelijk niet het geval. Het bestuur van Koninklijke HFC is geschokt en neemt hier stellig afstand van. Het bestuur heeft besloten dat tot nader order geen supporters van bezoekende verenigingen meer welkom zijn bij wedstrijden van HFC 1 op het complex”, schrijft de club op haar website.

HFC zegt in gesprek te gaan met de KNVB, veiligheidscoördinatoren en de politie. ,,Enerzijds om te voorkomen dat dit in de toekomst ooit weer gebeurt en anderzijds om de personen die dit op hun geweten hebben hiervoor verantwoordelijk te stellen en definitief van ons complex te weren.”

De beslissing van de Koninklijke is de zoveelste in een reeks nadat Katwijkse clubs al besloten onderling geen uitfans meer mee te nemen en Rijnsburgs haar ‘Harde Kern Rijnsburg’ opdoekte.