Nacompetitie | Derde Divisie/Hoofdklasse: ODIN’59 degradeert, VVOG met kunst en vliegwerk een ronde verder

Het doek is gevallen voor ODIN’59. De derde divisionist verloor op eigen veld met 1-3 van ARC, dat de nederlaag van afgelopen dinsdag daarmee wegpoetste. VVOG had 75 miunten lang niet in te brengen in de thuiswedstrijd tegen Eemdijk, maar ging ondanks dat wel naar de finale: 3-2.

ODIN’59 won afgelopen dinsdag in Alphen aan den Rijn nog met 2-3 van ARC, maar slikte zaterdagmiddag op eigen veld een 1-3 nederlaag. Na nog geen halfuur spelen stond het al 0-2 voor de bezoekers door doelpunten van Boyd Baatje en Arjan Ouwendijk. Niels Jager bracht zo’n 10 minuten voor rust de marge weer op 1, een stand die aan het einde
van de rit verlenging zou betekenen. Lang zag het er naar uit dat die verlenging er ook zou komen, maar  7 minuten voor tijd kreeg ARC een penalty die verzilverd werd door Neal Arnoldus. Door de 1-3 nederlaag zakt ODIN’59 volgend seizoen af naar de Hoofdklasse.

Eemdijk leek een gemakkelijke middag tegemoet tegaan tegen VVOG. Met nog een kwartier op de klok stond het 0-2 voor de Dikers door doelpunten van Frank Heus en Dennis Hollart. De bezoekers misten bovendien vele kansen op meer, en dat bleek uiteindelijk fataal. Eerst
was het bart Hoeve die zo’n kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op het bord zette, waarna, evenals dinsdag, de 2-2 viel in de laatste minuten van de wedstrijd. Mitchel Dijkhof tekende met een fraai
afstandschot voor de gelijkmaker. Daarmee was de koek nog niet op voor de Harderwijkers, want ver in de extra tijd keerde Jake Wollgarten de wedstrijd nog volledig in Harderwijks voordeel om, waardoor VVOG een
ronde verder gaat en Eemdijk volgend seizoen actief blijft in de Hoofdklasse.

Ook RKAV Volendam en SC Feyenoord zijn door naar de volgende ronde. Volendam won dinsdag al met 1-3 op bezoek bij Zwaluwen, en won ook het thuisudel met 3-1. Lennard Tol was met 2 goals de grote man aan Volendamse zijde. Genemuiden won dinsdag nog met 1-0 van SC Feyenoord, maar de Rotterdammers waren zaterdagmiddag op Varkenoord een maatje te
groot voor de Tapijtstedelingen: 3-1. Bij rust stond het al 2-0 door doelpunten van Jeffrey Duijnstee en Junior Obiku, inderdaad de zoon van oud-Feyenoorder Mike. De naar DVS’33 vertrekkende Lars Miedema gaf Genemuiden iden 20 minuten voor tijd met zijn 2-1 nog wel even hoop op een verlenging, maar niet lang daarna liet opnieuw Duijnstee met een rake vrije trap die hoop vervliegen.

Aanstaande dinsdag gaat de nacompetitie verder. VVOG komt uit tegen SC Feyenoord. Het andere treffen gaat tussen ARC en volendam.