Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Patrick Loenen (Sportlust ’46): ‘Voetballen tot ver in juni eigenlijk te lang’

In onze miniserie komen trainers uit de Tweede en Derde Divisie aan het woord over de periode waarin corona hen het werk lastig maakte. De hopelijk laatste coronagolf. In deel 3 spreken we met Patrick Loenen, die met zijn team van Sportlust ’46 als koploper van de Derde Divisie Zaterdag de vervroegde winterstop in ging.

Hoe is het jou gelukt je team door de voetballoze maanden heen te loodsen?

Ik denk dat het in ieder geval goed is gelukt om de jongens fit te houden. Ik denk dat wij sowieso een heel fit team hadden en dat hebben we onder meer met gebruik van de Strava app ook zo weten te houden. Natuurlijk heeft het geholpen dat we vorig jaar ook al zo’n periode hebben gehad. Daar leer je van. We hebben de spelers niet alleen bezig gehouden, maar hebben ze ook daadwerkelijk geprikkeld.

Hoe stond het met de motivatie?

Omdat je alles kon meten was er geen ontkomen aan. Spelers lieten een prima werkethos zien. Maar natuurlijk konden we tijdens gesprekjes het nodige aan motivatie doen. Je hoefde maar te wijzen naar de stand van de ranglijst. En het moet ook gezegd: in een eerder stadium hebben we bij de samenstelling van de groep ook gekeken naar de ‘koppies’. Dat we een gemotiveerde groep hebben is geen toeval. En fitheid zal straks best eens doorslaggevend kunnen zijn.

Nog een trainingskamp overwogen?

Ja, in de zin dat we er over gesproken hebben. Maar daar hield het wel mee op. Er was te veel onzeker. Het was niet dat we niet wilden, maar de dreiging van problemen was ons te groot. En dus dit jaar geen trainingskamp.

Is 5 februari een te vroege datum voor de herstart van de competitie?

In het scenario dat er nu ligt spelen we door tot ver in juni. Dat is eigenlijk te lang met het oog op de start van het volgende seizoen. Veel clubs willen begin juli weer opstarten. Dan blijft er weinig vakantie over. En aan de voorkant van het verhaal: 5 februari is heel snel, dus wie nu het snelst echt fit is pakt wellicht zijn voordeel daarmee. Het is hoe dan ook niet ideaal meer te krijgen, maar laten we hopen dat we deze competitie sowieso weer eens helemaal uit kunnen spelen.