Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Mazlum vertrekt bij Zwaluwen: ‘Wij zijn het niet eens geworden over de voorwaarden’

Yasin Mazlum is bezig aan zijn laatste maanden als speler van het in de hoofdklasse uitkomende vv Zwaluwen. De centrale verdediger en de vereniging wisten geen akkoord te bereiken om het contract te verlengen, de zoektocht naar een nieuwe club is daarom begonnen voor de oud-speler van onder andere Excelsior Maassluis en Westlandia.

Gesprekken
Anderhalf jaar geleden maakte de pas 24-jarige verdediger de overstap van Westlandia naar vv Zwaluwen. Tijdens het recente trainingskamp in Spanje bleek dat laatstgenoemde club en Mazlum niet meer aan elkaar verbonden zouden zijn na de zomer van 2022. ,,Zwaluwen en ik zijn er niet in geslaagd om het eens te worden over de voorwaarden voor komend seizoen. Tijdens het trainingskamp in Valencia heb ik gesprekken gevoerd met de technische commissie, waar ik wel een goed gevoel aan over hield. De club wilde graag door met mij en was van plan om de kern van de huidige groep zo snel mogelijk vast te leggen, maar helaas is dat dus niet gelukt, of Zwaluwen moet opeens iets uit de hoge hoed toveren”, aldus Mazlum tegenover Topamateurvoetbal.com

Nieuwe selectie
Ondanks de uitkomst van de gesprekken tussen Zwaluwen en de speler is hij positief over zijn verblijf in Vlaardingen. ,,De start was goed, maar het is niet helemaal geworden wat ik er vooraf van gehoopt had. Tot aan de dag van vandaag ben ik enthousiast over het proces bij Zwaluwen en hoe deze voor mij persoonlijk verlopen is. Ik kwam hier in een selectie terecht die compleet vernieuwd was met een nieuwe technische staf. We waren er gebrand op om het publiek te laten zien wat wij in huis hadden. Ik had echt gedacht dat ik hier langer zou spelen dan twee seizoenen.”

Periodetitel
Zwaluwen wist vriend en vijand te verrassen door met een vernieuwde speelstijl een periodetitel te pakken. ,,Voor het moment dat de competitie stilgelegd werd vanwege corona hebben wij denk ik iedereen verrast met onze prestaties. We wonnen een periodetitel met een voor ons nieuw 5-3-2 systeem die trainer Henk de Zeeuw er in wist te slijpen bij ons. In het begin was dat best even wennen om op die manier te spelen, maar achteraf was iedereen daar natuurlijk tevreden over omdat we daar veel punten mee wisten te pakken. Als ik naar mijn persoonlijke prestatie kijk kan ik ook heel tevreden zijn. Ik ben veel fitter geworden en heb voor de corona geen minuut gemist. Ik mag wel zeggen dat ik eigenlijk de leider was van de vijfmans verdediging bij Zwaluwen.”

Sportieve toekomst
De vraag is nu waar de verdediger komend seizoen zijn kunsten zal vertonen ,,Ik laat het allemaal rustig op mij afkomen en dan een beslissing nemen over mijn sportieve toekomst. Het complete plaatje moet kloppen en er moet een bepaalde ambitie zijn bij de vereniging. Op die manier heb ik twee jaar geleden ook mijn keuze gemaakt toen ik vertrok bij Westlandia.”