Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Rick Adjei reageert: ‘Teleurgesteld, boos en dankbaar tegelijk’

Op zaterdag 22 januari kreeg trainer/coach Rick Adjei van Kozakken Boys de onheilstijding dat hij per direct door de club op non actief was gezet. De summiere tekst op de website van de Brabanders sprak over een gebrek aan vertrouwen en draagvlak om de 38 jarige oefenmeester nog langer als zodanig in Werkendam te laten functioneren. Een op het eerste oog vreemd tijdstip en daarom informeerde Topamateurvoetbal.com bij de trainer naar het hoe en waarom.

De informatie waarmee de club naar buiten kwam was uiterst summier. Er wordt gecommuniceerd over een gebrek aan vertrouwen en draagvlak binnen de club. Dat is vooral wazig voor wie het leest.

Ja zo kun je dat ervaren. Maar het klopt in die zin dat het ook zo naar mij is gecommuniceerd.

Wat ik er niet aan begrijp is het tijdstip waarop dit is gebeurd. Jullie speelden jullie laatste wedstrijd voor de competitie tegen Scheveningen op 27 november. Vervolgens ligt alles ruim twee maanden plat en net voor de competitie wordt hervat wordt jij de laan uit gestuurd. Waarom is dat dan niet eerder gebeurd, bijvoorbeeld toen duidelijk was dat de competitie sowieso een poos stil zou liggen ? Dan had de club zelf toch ook veel eerder een andere trainer voor de groep kunnen zetten die dan alvast weer met de groep aan de gang had gekund?

Vanuit de club gezien zou dat op zich logisch geweest zijn. Maar het was dus zo dat in de periode na de laatste wedstrijd en 22 januari zowel spelersgroep als clubleiding hun vertrouwen in mij uitspraken. We gingen vol elan richting hervatting van de competitie.

Je stond niet op een heel mooie plaats in de ranglijst.

Nee, dat is zo. Wij hebben te vaak twee punten weggegeven. Tel even mee. In de 2e wedstrijd tegen GVVV geven we de 1-0 weg in de 90e minuut. Tegen Katwijk geven we in het laatste kwartier alle 3 punten weg. Tegen Spakenburg werken we een 0-2 na rust weg maar laten we in de 97e minuut Spakenburg nog tot 3-3 terug komen en tegen Scheveningen geven we in extra tijd een 2-1 voorsprong nog weg. Ik weet het, als dit, als dat, het telt niet. Maar we hebben gewoon wat pech gehad met die extra tijd, anders waren we nu gewoon middenmoter geweest. We zijn ook maar in weinig wedstrijden echt weggespeeld. Maar oke, we hadden 11 punten uit 13 wedstrijden en dat was niet waarop we vooraf hadden gehoopt.

Dat begrijp ik, maar dan nog, er was vertrouwen in elkaar uitgesproken en zonder dat er daarna werd gevoetbald was dat ineens anders.

Ja, dat heb je kunnen lezen.

Eind december werd Johan van der Werff aangesteld als hoofd van de Technische Commissie. Ik kan het een gezien het bovenstaande niet zonder het ander zien.

Nou ja, het blijft jou uitspraak, maar je conclusie lijkt logisch.

Je blijft mild voor de club.

Laat duidelijk zijn dat ik boos en teleurgesteld was toen ik het te horen kreeg. Ik vind dat mij onrecht is aangedaan. Ik kan je bijvoorbeeld vertellen dat als ik dit eerder had geweten ik nu al bij een andere club had kunnen zitten. Ik ben enkele keren benaderd, maar liet het lopen omdat ik door dacht te gaan bij Kozakken Boys. Die clubs gingen vervolgens door naar andere kandidaten en even later werd ik door Kozakken Boys aan de kant gezet. Ook dat maakte mij alles behalve blij. Maar aan de andere kant heb ik ook weer wel twee en een half seizoen bij een heel mooie club gewerkt. Met een stel fijne voetballers en een groot en trouw publiek. Dat koester ik nu ook. En ik realiseer me dat ik tijdens de twee door corona afgebroken seizoenen keurig in het linker rijtje mee deed. Had ik nu een paar punten meer gehad dan denk ik niet dat dit gebeurd was, want dan had ik ook weer gewoon in het linker rijtje gestaan. Alles overziend ben ik dus teleurgesteld, boos en dankbaar tegelijk.

Zit je nu in zak en as?

Nee hoor, deze competitie gaat waarschijnlijk gewoon uitgespeeld worden en ik gun Kozakken Boys het allerbeste. Momenteel maken veel clubs bekend of zij al dan niet door gaan met hun trainers. Er zal vast wel weer een club komen die interesse in mij gaat tonen.