Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Rogier Veenstra (ASWH): ‘Heb de knop omgezet’

,,Ik ben echt gaan omdenken.” Het is een hele korte samenvatting van hele roerige voetballoze weken, maar nu het circus in de Tweede Divisie ook voor ASWH op het punt staat om te beginnen, staat trainer Rogier Veenstra in de coulissen te trappelen van ongeduld. Zijn geplande circusact: met ASWH in de Tweede Divisie blijven. De eerste horde: een thuiswedstrijd tegen directe concurrent GVVV.

,,We krijgen direct een wedstrijd waarin de belangen enorm zijn,” kijkt Veenstra vooruit in gesprek met Topamateurvoetbal.com. ,,We kunnen een stevige klap uitdelen, maar ook een stevige klap incasseren.” Mocht dat laatste het geval zijn, is de strijd met GVVV tegen directe degradatie weer helemaal open, als het eerste gebeurt dan is directe handhaving zelfs een mogelijkheid. Al zou dat wel een voetbalwonder genoemd mogen worden, gezien de mutaties in de selectie van ASWH.

Beste spelers vertrokken

,,We zijn in de winter Henrico Drost, Yael Eisden en Luuk Admiraal kwijtgeraakt. Dat waren drie van mijn beste spelers in elke linie!” Daarnaast gaf een heel peloton spelers aan dat ze aan het einde van het seizoen zullen vertrekken bij ASWH, kwamen er drie tussentijdse versterkingen en kon de club ternauwernood doelman Bryan Janssen binnenboord houden voor dit seizoen. Tel daarbij de korte voorbereidingstijd na drie maanden zonder competitiewedstrijd op en het humeur van Veenstra laat zich raden. ,,Ik ben de afgelopen weken echt even niet vrolijk geweest,” bekent hij. ,,Maar ik heb de knop omgedraaid en ben echt gaan omdenken. We gaan de komende maanden ontzettend veel wedstrijden spelen in een korte tijd en het wordt echt heel moeilijk om ons te handhaven, maar we gaan wel weer voetballen! Lekker veel voetballen, in een prachtige competitie.”

Benoemen

Aan intrinsieke motivatie geen gebrek bij Veenstra, maar hij moet dit wel overbrengen op een ploeg die voor een groot deel komend seizoen niet meer op sportpark Schildman speelt. ,,Ik benoem alles,” vertelt hij. ,,Alles wat er in de media over ons gezegd en geschreven wordt, alles wat de spelers zelf zeggen. Ze hebben allemaal gezegd dat ze hun stinkende best gaan doen om ASWH erin te houden, dat wil ik dan ook terugzien! Nogmaals, dat gaat een enorm zware klus worden en daarbij zullen we ook echt wel op ons bek gaan in wedstrijden, maar we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ASWH ook komend seizoen in de Tweede Divisie speelt.” Te beginnen dus met de degradatiekraker tegen GVVV, het eerste kunstje van een circusact die moet leiden tot een voetbalwonder.