KNVB beker | Excelsior Maassluis ten onder tegen Hercules, Staphorst stunt tegen AFC

Waar er dinsdagavond al 5 tweede divisionisten sneuvelden nog voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker is begonnen, kwamen daar woensdagavond
Excelsior Maassluis en AFC bij. Excelsior Maassluis verloor op eigen veld van Hercules, AFC moest na een verlenging en strafschoppen in een waar Spektakelstuk zijn meerdere erkennen in Staphorst.

AFC – VV Staphorst
Er leek na 20 minuten spelen weinig aan de hand voor AFC, wat de nodige basisspelers rust had gegeven. De Amsterdammers waren in de openingsfase heer en meester tegen Staphorst en hadden op Goed Genoeg al een 2-0 voorsprong op het bord gezet door goals van Kevin Visser en Raily Ignacio. Vanaf dat moment kwam Staphorst beter in de wedstrijd, een gegeven dat al snel resulteerde in de 2-1 van Stan Haanstra. Beide ploegen bewaarden het spektakel echter voor de tweede 45 minuten. Eerst was het Julius Duit die Staphorst op 2-2 zette, waarna AFC, in de persoon van Mathijs Jesse, vrijwel direct reageerde met de 3-2. Staphorst liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. Sterker nog; de bezoekers gingen erop en erover. Daimen Schra maakte al snel weer gelijk, en weer kort daarop tekende Freddy Quispel voor de 3-4. Zo’n 10 minuten voor tijd moest Staphorst verder met een man minder; Mirko Zwiers kreeg een directe rode kaart. Met één man meer wist AFC uiteindelijk in de extra tijd nog een verlenging uit het vuur te slepen door een kopbal van invaller Splinter de Mooij: 4-4. In de 30 minuten extra speeltijd werd niet meer gescoord, maar hield Staphorst met 10 man wel stand, zodat penalty’s de beslissing moesten brengen. De ploeg uit Overijssel kwam bij deze loterij als winnaar uit de bus, met, zoals zo vaak dit seizoen, een belangrijke rol voor doelman Yorick Maats, die ook tijdens de wedstrijd weer uitblonk met
een aantal fraaie reddingen.

Excelsior Maassluis – USV Hercules
Voor Excelsior Maassluis zit het bekertoernooi er alweer op. De Tricolores beter zich op Dijkpolder stuk op een gretig Hercules. Omar El Baad zette de thuisploeg na een kwartier spelen nog wel op voorsprong, maar moest toezien hoe de Utrechters die achterstand binnen 3 minuten ongedaan maakten door de 1-1 van Nick Kuin. De gelijke stand bleef lang op de borden, maar zo’n 10 minuten voor tijd was het spits Tim Waterink die Hercules op voorsprong zette. In het slot slaagde Excelsior Maassluis er niet meer in een verlenging af te dwingen, waardoor Hercules in de koker voor het hoofdtoernooi gaat.

SteDoCo – VV Dongen
Dongen won dit seizoen nog niet in de competitie, maar staat wel in het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De Brabanders wonnen in een aantrekkelijk duel met 1-2 van SteDoCo. Bij rust stond het al 0-2, door een doelpunt van Theo Martens en een eigen goal van SteDoCo. Bovendien moest de thuisploeg het in de tweede helft stellen zonder coach Rick Adjei op de bank, de trainer kreeg na het rustsignaal een rode kaart nadat hij verhaal ging halen bij de scheidsrechter.  Simon van Zeelst zorgde 3 minuten na rust nog wel voor de