Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Thomas Duivenvoorden: “Dit was één van onze beste wedstrijden” 

FC Rijnvogels heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De manschappen van Thomas Duivenvoorden versloegen ACV uit Assen op eigen veld met 1-0, dankzij een doelpunt van Sieb Rutgers. Trainer Thomas Duivenvoorden was tevreden met het spel van zijn elftal, maar was niet in de feeststemming na de wedstrijd. Eén van zijn sterkhouders liep namelijk een zware blessure op. 

“Ik vond de eerste 25 minuten van onze kant prima, met veel rust en controle in het spel. We hadden veelvuldig de bal en creëerden daardoor ook een aantal mogelijkheden.” Duivenvoorden zag dat zijn ploeg het vervolgens wat lastiger kreeg tegen ACV. “We wilden te graag vooruit voetballen, waardoor we de bal telkens verloren aan een goed ACV. De stand op de ranglijst vertelt bij deze ploeg niet het echte verhaal, want dit is één van de beste tegenstanders die we tegen zijn gekomen.”

“Voor rust kwam ACV even in hun kracht, maar bij ons kwam de rust weer terug in het spel. Daardoor konden we vlak voor rust de 1-0 maken.” In de tweede helft kwam FC Rijnvogels meer aan voetballen toe, maar de Katwijkers verzuimden de verlossende 2-0 te maken. “We moeten gewoon onze kansen afmaken. We probeerden de ruimtes zo groot mogelijk te maken, om te zorgen dat ACV grotere afstanden af moest leggen. Wij hebben kunnen profiteren van de ruimtes die daardoor voor onszelf ontstonden. Ik vind echt dat we één van onze beste wedstrijden, omdat we op veel fronten, aanvalspatronen bijvoorbeeld, erg compleet waren. Ik ben echt trots op mijn ploeg.”

Een smet op de wedstrijd is de zware blessure van Jesse Driebergen, die waarschijnlijk zijn kruisband heeft afgescheurd. Hierdoor was de sfeer in de kleedkamer niet zoals je zou verwachten, vertelt Duivenvoorden. “Je zou verwachten dat de boel wordt afgebroken, maar het was stil. Dat zegt iets over de impact die Jesse heeft en de waardering die hij krijgt. Ik durf best te zeggen dat hij onze beste speler is.” Driebergen is niet de enige speler van FC Rijnvogels die recentelijk een zware blessure opliep. Onder andere Augustinus, Reyneveld, Van Paasen en recentelijk nog Schonenberg liepen eerder al zware blessures op.

Het lijkt geen toeval meer te zijn, maar of de blessures aan het veld, of aan de manier van spelen liggen, durft de trainer niet te zeggen. “We voetballen natuurlijk op een hele intense manier, dat is duidelijk. Dat vraagt veel van de spelers, dus dat zou een oorzaak kunnen zijn. Aan de andere kant ben ik al wat langer trainer en heb ik dit voor mijn komst bij FC Rijnvogels slechts één keer meegemaakt, terwijl ik vasthoud aan dezelfde principes. Nu hebben we er in tweeënhalf jaar tijd vier op dit veld op De Kooltuin, plus een tegenstander.” Het veld lijkt dus de schuldige te zijn, maar dat kan je niet zeker weten, zegt Duivenvoorden. “Maar het is een feit dat dit een oud kunstgrasveld is, wat niet al te best meer is. Ik hoop toch ook wel dat er, op zijn minst volgend jaar, een ander veld ligt.”