KNVB beker | Sportlust verslaat Quick boys, DVS’33 schakelt FC Lisse uit

Zoals vrijwel elk seizoen het geval is, staan de kwalificatieronden voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker garant voor een aantal verrassende uitslagen. Zo schakelden DVS’33 en Sportlust’46 respectievelijk FC Fisse en Quick Boys uit, en namen Harkemase Boys enHoek de strafschoppen beter dan Scheveningen en IJsselmeervogels.

FC Lisse – DVS’33
Waar de competitiestart van DVS’33 Ermelo in de Derde Divisie moeizaam kan worden genoemd, bereikte de ploeg van Peter Wesselink dinsdagavond wel opnieuw het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De Ermeloërs deden dat door het één niveau hoger spelende FC Lisse uit te schakelen. Met name voor rust waren de bezoekers uit Ermelo de bovenliggende op Ter Specke, een overwicht dat al na zeven minuten spelen leidde tot de 0-1 van Lars van Wetering. In de tweede helft een meer gelijk opgaand duel, waarin ook Lisse wat opportunistischer speelde regelmatig gevaarlijk voor het doel was, maar zo’n 10 minuten voor tijd was het invaller Stef Nijland die de marge voor DVS’33 verruimde door een rebound binnen te tikken. Drie minuten na de 0-2 maakte Maarten van Dijk via de binnenkant van de paal aan alle onzekerheid definitief een einde, door te tekenen voor de 0-3. Door de zege plaatst DVS’33 zich opnieuw voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, waarin het vorig seizoen pas in de achtste finales strandde op bezoek bij Vitesse.

Quick Boys – Sportlust’46
Ook Sportlust’46 slaagde erin een tweede divisionist uit te schakelen. Op bezoek bij Quick Boys kwamen de Katwijkers nog wel op voorsprong door een doelpunt van Bram Franken, na een klein half uur, maar in de tweede helft keerde de ploeg van Jochem Twisker de wedstrijd om. Na een klein uur spelen tekende Ahmed al Mahdi met een fraaie goal voor de gelijkmaker, diep in de extra tijd, toen een verlenging aanstaande leek, scoorde Mo Bendadi toch nog de winnende namens Sportlust, waardoor niet Quick boys, maar de woerdenaren in de koker gaan.

IJsselmeervogels – HSV Hoek
In de competitie won IJsselmeervogels pas één keer, en ook in de kwalificatieronde voor de beker tegen Hoek kwam de ploeg van Gert-Peter de gunst niet tot winst. Na 90 minuten plus een halfuur verlenging stond er nog altijd 0-0 op het bord. De Rooien waren met name voor rust gevaarlijk, maar kregen ook in de tweede helft en de verlenging de kans om de score te openen. Hoek-keeper Lars Knipping was echter met grote regelmaat een sta-in-de-weg. Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing brengen. Hoek nam die beter, waardoor de Zeeuwen zich op mogen maken voor de eerste ronde van de KNVB beker.

Scheveningen – Harkemase Boys
Ook penalty’s bij het duel tussen Scheveningen en Harkemase boys. De bezoekers openden al na 5 minuten het bal op Houtrust door een doelpunt van Berwout Beimers, maar nog geen kwartier later stond het alweer gelijk door de 1-1 van wie anders dan Michael de Niet. Hoewel beide ploegen zeker na rust en in de verlenging voor de winst speelden, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Harkemase Boys nam die beter, waardoor de Friezen zich plaatsen voor het hoofdtoernooi.