Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Brian Boogers (VV UNA)

Afgelopen zaterdagavond beleefde VV UNA-aanvaller Brian Boogers een bijzonder moment in zijn voetbalcarrière. De 31-jarige spits was met zijn twee goals dé architect van de overwinning op GVV Unitas, waardoor zijn team weer naar boven mag kijken. De Zeelsternaren waren slecht aan het nieuwe seizoen begonnen, maar na twee knappe overwinningen lijkt de stijgende lijn te zijn ingezet. Zijn tweede goal van de avond, de 2-0, betekende zijn honderdste goal het geel van UNA. Naast deze mooie mijlpaal mag Boogers zich ook nog eens de Speler van de Week van speelronde 6 van de Derde Divisie Zondag noemen.

Brian Boogers is een naam die al jaren verbonden is met VV UNA. Niet alleen Brian, maar ook vader Ton Boogers vertegenwoordigde jarenlang de eer van de ploeg uit het Noord-Brabantse Veldhoven. Dat Boogers Jr. ook een clublegende zou gaan worden, leek er al vanaf het begin in te zitten. Na in de jeugd ook nog bij Willem II gezeten te hebben (waar hij o.a. samenspeelde met Virgil van Dijk), keerde hij weer terug bij ‘zijn’ UNA en werd in zijn tijdens zijn debuut in de basis in 2010 tegen Dijkse Boys (4-3 overwinning) meteen uitgeroepen tot man of the match. Een titel die hij afgelopen zaterdag voor de zoveelste keer achter zijn naam mocht schrijven.

De spits, die tussentijds ook nog een kortstondig avontuur aanging bij toenmalig profclub Achilles’29, is sinds het seizoen 2017/2018 weer definitief terug op het vaste honk en lijkt daar ook niet meer van af te wijken. Als belangrijke speler in het team van Harrie Gommans en met 100 Veldhovense- goals achter zijn naam, is Boogers ook een stuk van het waardevolle meubilair van Sportpark Zeelst geworden en is het einde van een mooie carrière nog lang niet in zicht.