Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zaterdag: Sieb Rutgers (FC Rijnvogels)

“Sieb Rutgers: doelpuntenmaken en juichen.” Dat is het eerste zoekresultaat in Google als je op zoek gaat naar informatie over de 20-jarige aanvaller van promovendus. Een treffend eerste zoekresultaat, want laat dit nou nét de reden zijn dat hij genomineerd was in de verkiezing tot speler van de week van speelronde 6 in de Derde Divisie. Mocht je de goal van Rutgers tegen toenmalig koploper DOVO nog niet hebben gezien, doe dat dan even. Een pareltje! Hij werd door zijn club al uitgeroepen tot man of the match, maar ook door het stemmen van de bezoekers van Topamateurvoetbal.com wordt hij deze week in de schijnwerpers gezet.

Dat FC Rijnvogels een mooi podium is voor regionaal talent, dat blijkt maar weer. De Katwijkers promoveerden dit seizoen vanuit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie en hebben met acht punten uit zes wedstrijden een redelijke start achter de rug. Afgelopen zaterdag stond het affiche met toenmalig koploper DOVO uit Veenendaal op het programma. Toenmalig, inderdaad, want de ploeg van Thomas Duivenvoorden won de strijd met 2-1. De aanzet tot deze overwinning lag in minuut 23, toen de hoofdrolspeler de bal voor zich op zag stuiten en het bizarre idee had om maar eens een omhaal te gaan proberen. De scheidslijn tussen ‘gek’ en ‘geniaal’ bleek maar weer eens heel bij elkaar te liggen, want de poging van de spits belandde, over de keeper, in de verre hoek. Een prachtgoal! Ook het feit dat het zijn eerste doelpunt was voor de club voor wie hij sinds dit seizoen actief is en dat het uiteindelijk een driepunter tegen de koploper opleverde, maakt het verhaal alleen maar mooier.

Sinds deze zomer is Rutgers actief op de Kooltuin en kwam hij over van tweede klasser RCL uit Leiderdorp. Qua niveau een grote stap voor het jonge talent waarbij doelpuntenmaken in het bloed zit. Tegenover leidenamateurvoetbal.nl gaf de spits al eens aan dat hij zich nog op een aantal aspecten moet verbeteren: “Ik moet beter worden in simpele facetten. Beter kaatsen, een bal vasthouden en mezelf breder maken. Daar staat tegenover dat ik altijd doelgericht ben en het maakt mij ook niet uit wie de tegenstander is. Hoe groter en breder, hoe groter mijn uitdaging.” Nu zijn doelpuntenaccount op de Kooltuin is geopend verwachten wij het welbekende “ketchupfles-effect” en zal de spits zich bezighouden met zijn favoriete elementen van het voetbalspel: doelpuntenmaken en juichen.