Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Tweede Divisie: Pascal Mulder (HHC Hardenberg)

Hij kwam, hij zag en hij is bezig met overwinnen. Hij is een van de steunpilaren achterin de defensie van HHC Hardenberg en dat terwijl hij pas zes wedstrijden in de hoofdmacht van de oranjehemden achter zijn naam heeft staan. Met zijn imposante uiterlijk, de daar bijhorende duelkracht en spelinzicht lijkt de 23-jarige verdediger het ontbrekende stukje in de defensie van Pascal Diender. We hebben het hier natuurlijk over Pascal Mulder. Hij werd door de bezoekers van Topamateurvoetbal.com verkozen tot Speler van de Week van speelronde 6 in de Tweede Divisie.

Ommenaar Pascal Mulder lijkt alles van een goede verdediger te hebben. Sterk, snel, spelinzicht een goede kop en misschien zelfs nog een betere uitstraling. De vergelijking met Oranje- en Liverpoolverdediger Virgil van Dijk is daarom al snel gemaakt. Sinds dit seizoen vormt de van VV Staphorst-overgekomen-verdediger met Serge Fatima het hart van de Harderberger defensie en lijkt de klik er te zijn. Afgelopen zaterdag werd er tegen IJsselmeervogels dan ook weer “de nul” gehouden. Ondanks dat de aanvallers verzuimden om de score te vergroten, was het voor de aanvallers van de Vogels al snel duidelijk dat Mulder en zijn mannen niet veel kansen zouden weggeven. Het was voor HHC de vierde keer in zes wedstrijden dat het achterin werd dichtgehouden en dat voorspelt veel goeds voor de rest van dit seizoen. Zouden de Hardenbergers dit seizoen dan écht mee kunnen gaan spelen voor de titel? Het aantrekken van Mulder lijkt een belangrijke zet te zijn geweest om daar nu echt eens werk van te maken.

Mulder komt uit de jeugdopleiding van PEC Zwolle en was vorig jaar nog aanvoerder van Derde Divisionist VV Staphorst. Hij speelde er 2,5 seizoen en werd in zijn eerste maanden gelijk kampioen in de Hoofdklasse. Later groeide hij uit tot aanvoerder en maakte indruk. De overstap naar provinciegenoot HHC was dan ook een logische. In een interview eerder dit seizoen met vechtdalcentraal.nl sprak de verdediger al uit op zijn plaats te zijn bij de tweede divisionist: “HHC is een grote en mooie club. Er heerst zo’n beetje dezelfde cultuur als bij Staphorst; doe maar gewoon.” Deze nuchtere kijk op het leven lijkt de defensieleider ook te hebben op een eventuele vervolgstap; ‘“Wie weet, als het goed gaat, een club als Emmen of zo, zou mooi zijn.”