Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE A | Harkemase Boys en IJsselmeervogels onderuit, SC Genemuiden de nieuwe nummer twee

Harkemase Boys wist vorige week nog de eerste periodetitel te pakken in de Derde Divisie A, maar moest deze speelronde zijn meerdere erkennen in RKVV DEM. Laatstgenoemde ploeg was in eigen huis met 2-0 te sterk voor de vereniging uit Friesland (2-0). IJsselmeervogels verloor op bezoek bij FC Rijnvogels (3-0) en SC Genemuiden profiteerde van de twee missstappen van de concurrentie. het won met 2-3 bij VVSB.

RKVV DEM kwam na zes minuten spelen al aan de leiding tegen Harkemase Boys. Jesse Verswijveren stond plotseling vrij voorkeeper Thomas Hoekstra en hij werkte de bal in het doel (1-0). Met nog tien minuten op de klok werd het duel vroegtijdig beslist. Een fraaie combinatie aan de rechterzijde van het veld werd afgerond door Jeremy van Gelderen die de bal in de korte hoek schoot (2-0).


IJsselmeervogels ging zoals gezegd hard onderuit in Katwijk bij FC Rijnvogels. Laatstgenoemde ploeg wist met 3-0 te winnen door doelpunten van Kasper Michel, Tom Bijen en Willem Schonenberg. SC Genemuiden leek na de eerste helft op weg naar een eenvoudige zege in Noordwijkerhout. De pauze werd ingegaan met een voorsprong van 0-3, doelpunten kwamen op naam van Rens van Benthem (2x) en Mike Reuvers. In de tweede helft wist VVSB de spanning nog wel terug te brengen, maar verder dan 2-3 kwam men niet. Voor VVSB waren trefzeker Jesse van Nieuwkerk en Ian van Otterlo vanaf de penaltystip.

Uitslagen en doelpuntenmakers:

DOVO – DVS’33 2-0
1-0 N. de Bondt
2-0 M, Kharbachi

RKAV Volendam – HSC’21 4-2

1-0 D. van Baarsen
2-0 J. Beers
2-1 S. Brand
3-1 R. Tol
3-2 J. Stokkers
4-2 J. Beers

Staphorst – USV Hercules 1-1
1-0 E. Kwant
1-1 O. Lahri

Urk – Eemdijk 1-3
1-0 K. Romkes
1-1 Y. Bouw
1-2 S. Deen
1-3 Y. Bouw

Sparta Nijkerk – kampong 4-1
1-0 J, Buitenhuis
1-1 M. Maintz
2-1 M. van der Weijden (penalty)
3-1 R. Bakkenes
4-1 C. Ibrahim

ODIN’59 – Hoogeveen 1-3
0-1 J. Veltmaat (penalty)
0-2 M. Heerkes
1-2 K. van Langelaar
1-3 T. Heerkes