REPORTAGE | Vechtlust brengt Blauw Geel ’38 langs Baronie

Op 21 september stond de 2e voorronde van de KNVB Beker op het programma. Blauw Geel’38 lootte Baronie. Een Brabantse clash die we ook al in de competitie zien. Beide ploegen zijn op dit moment niet echt in vorm. Baronie en Blauw Geel’38 verloren namelijk hun laatste 2 competitiewedstrijden. Voor beide teams kon het midweekse bekerduel, naast een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker, ook dienen om de negatieve spiraal te doorbreken.

In Veghel werd om klokslag 8 uur afgetrapt door Baronie. Het begon ietwat afwachtend maar na een vroege overtreding kreeg de thuisploeg al snel een vrije trap. Metin Alkir slingerde de bal voor en Dave de Meij kon de bal in het doel koppen. Het werd daarna een afwachtende eerste helft. Blauw Geel’38 had de overhand, maar echt grote kansen kwamen er niet. Baronie kwam er af en toe uit met een schot van Sander Wirix maar dit werd veranderd tot een corner.

Het was vooral een wedstrijd waar spanning bij beide te merken was. Een vrije trap van Wouter op den Camp leek aan alles en iedereen voorbij te gaan, maar Lars Loermans kon de bal knap binnen houden. Joep Jacobs kon deze nog tegenhouden. Wat later kreeg Mathijs Haeve een schotkans, maar dat schot hobbelde naast. De grootste kans in de tweede helft kwam op naam van de Meij. Ben van den Nieuwenhof stak de spits weg, maar zijn stiftje vond het net niet. Baronie kreeg nog een gevaarlijke corner, maar deze werd weg gekopt door de Veghelse defensie.

De tweede helft begon onder druk van Baronie. De Baronnen gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Aanvallen van de uitploeg werden niet omgezet tot een kans, maar dreiging was er zeker. Het eerste kansje in de tweede helft kwam op naam van B. van den Nieuwenhof. Zijn schot werd opgepakt door Jacobs. Baronie kreeg nog een gevaarlijke vrije trap, maar Jawad al Morabit krulde de bal naast.

Op een gegeven moment in de wedstrijd kreeg Baronie een hoop corners. De gevaarlijkste werd voorlangs geschoten haast. Pech voor de Bredanaren, geluk voor de Veghelaren, dat deze bal door niemand werd aangeraakt. Vlak hierna kreeg Blauw Geel een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Een counter met de inmiddels ingevallen Jay van Boxtel en Ben van den Nieuwenhof werd ontmanteld door Jacobs. Iets later was het toch Blauw Geel’38 wat de voorsprong verdubbelde. Yassin Nasser kwam via rechts opstomen en gaf laag voor op Loermans. Die rondde af.

Blauw Geel ging door met drukken en kon wat creëren. Baronie deed ook wat terug, maar heel veel dreigender dan een schot van Tommy van Butselaar werd het niet, omdat het schot opgepakt werd door Jordy Zielschot. Een goede aanval van de thuisploeg leidde tot de 3-0 waar Koen van der Zanden het eindstation was en die schoot de bal in de goal. Van der Zanden gaf hem op het laatst nog breed op Ben van den Nieuwenhof die de bal binnen schoot.

Hierdoor plaatste Blauw Geel’38 zich voor de grote KNVB Beker. De Veghelaren overklasten Baronie met wilskracht en vechtlust. Niet dat Baronie dat niet had, maar bij Blauw Geel’38 was dat net meer aanwezig.