Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | UNA speelt het beste voetbal maar TEC gaat in de koker voor volgende bekerronde

TEC-trainer Hans van de Haar had het afgelopen zaterdag in Veldhoven al gezien en terecht geconcludeerd toen hij als toeschouwer aanwezig was in Velhoven tijdens de wedstrijd UNA-Unitas: ,,UNA is een goed ingespeelde ploeg; een sterk geheel waar we de grootste moeite mee zullen gaan krijgen”. En dat werd gisteravond op het Tielse Sportpark de Lok volledig bewaarheid. TEC pakte afgelopen de eerste overwinning van het seizoen tegen Rijnsburgse Boys, UNA leek zich hersteld te hebben van de matige competitiestart. Op eigen terrein bleef men tegen Unitas voor de derde keer achtereen zonder nederlaag; zelfs zonder tegentreffer.

In Tiel was er op deze mooie woensdagavond amper verschil te zien was tussen de Tweede en Derde Divisionist. Ergo; met name in het eerste kwartier van de wedstrijd legde UNA de oranjewitten hun wil op. Ze hadden duidelijk het beste van het spel , waarbij met name Brian Boogers en Juul Respen opvielen in het team van UNA. Toen TEC de openingsfase goed doorstaan had kon men aan aanvallen gaan denken alhoewel echte scoringskansen niet ontstonden. Bo van Essen kreeg in de 23e minuut nog wel een aardige kans die echter op niets uitliep. Het meeste gevaar kwam nog van UNA dat gretiger was dan TEC.

Vlak voor rust kreeg Respen een uitgelezen kans om de Brabanders op een voorsprong te zetten maar zijn kopbal trof geen doel. Diezelfde Respen kreeg vlak na de hervatting opnieuw de gelegenheid om de openingstreffer te scoren. Hij werd weggestuurd, kwam alleen voor Swaneveld die erger voorkwam.

De Tielse doelman(enkele wedstrijden gepasseerd) is weer vaste keus in het team van Hans van de Haar en toonde deze avond aan dat dit een terechte keus is. Terwijl iedereen zich al op ging maken voor een verlenging werd het onverwacht toch nog een levendige slotfase, waarbij het alle kanten op kon.

De tot op dat moment onzichtbare Marciano Mengerink had een ideale scoringskans maar Tom Scheepers redde ternauwernood met de voet; Respen probeerde het nog maar eens maar vond opnieuw Swaneveld op zijn weg terwijl Brian Boogers in handen schoot van de TEC-doelman. Aan de andere kant raakte de sterk spelende Ramon Leeuwin de lat. Op dat moment moest UNA alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Dat gebeurde toch nog vrij onverwacht in de 84e minuut toen de UNA-achterhoede een kort moment niet attent was. Een voorzet van Basil Camara werd ingeschoten door Adham El Idrissi die Petar Stoskovic kansloos liet. Dat was tevens het laatste wapenfeit voor El Idrissi, want een minuut later kon hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Een overtreding werd bestraft met geel, maar de TEC’er bleef praten met als gevolg rood. Volkomen onnodig.

Harrie Gommans wisselde in de slotfase nog wel 3x maar die inbreng kon een nederlaag niet voorkomen. TEC gaat vrijdagavond de koker in en mag hopen op een thuiswedstrijd tegen een aansprekende ploeg. Voor UNA betekende de nederlaag het einde van een eventueel bekeravontuur.

Hans van de Haar: Nu maar hopen op een aansprekende ploeg

Hans van de Haar was blij met de winst.

,,In 2020 zouden we tegen FC Groningen spelen maar toen gooide Corona roet in het eten. Hopelijk krijgen wij nu een revanche tegen een mooie ploeg en wie kunnen we nog een ronde verder komen”.

Een balende Gommans…

,,In alle eerlijkheid vond ik dat wij het beste voetbal op de mat legden. Verzorgd, goed in de omschakeling en opportunistisch. En uiteraard kreeg TEC met individueel veel kwaliteit en ervaring in de ploeg ook kansen hetgeen logisch is, maar ook achterin klopte het goed bij ons. Jammer dat het toch nog misging dankzij een onoplettendheid. Ik had liever gezien dat die kopbal op de lat erin was gegaan in plaats van deze treffer. Maar het belangrijkste is wel dat we hebben kunnen zien dat we momenteel goed bezig zijn en elke wedstrijd beter gaan worden. Hopelijk zet zich dat zondag a.s. door in het uitduel tegen DEM.”