KNVB Beker: Spakenburg komt net tekort tegen Excelsior

Het was weer een sfeervolle avond aan de blauwe kant van De Westmaat in Spakenburg. Het publiek ging er eens goed voor zitten om te kijken of de koploper van de Betnation Divisie een nieuw hoofdstuk ging bijschrijven in de bekerhistorie. De Blauwen deden niet veel onder voor Excelsior Rotterdam, de nummer 12 van de Eredivisie. Door twee doelpunten van Ahmed El Azzouti kwam Spakenburg twee keer op voorsprong. Het was niet voldoende voor de overwinning want in de benodigde verlenging was het Nikolas Agrafiotis die Excelsior naar de volgende ronde schoot.

Wijzigingen

Trainer Chris de Graaf had vanwege de blessure van Koos Werkman een basisplaats ingeruimd voor Tom Noordhoff. Menno Heus keepte vanwege zijn bijdrage de afgelopen weken tijdens de afwezigheid van Alessandro Damen. Heus onderscheidde zich in deze wedstrijd met een aantal knappe reddingen waardoor Spakenburg niet op achterstand kwam. De beginfase was het zoals gebruikelijk aftasten. Maar nadat Spakenburg de schroom een beetje van zich had afgeschud en Excelsior de wedstijd maar liet voortkabbelen, ontstonden er kansjes voor de Blauwen.

Voorsprong

Halverwege de eerste helft was het topscorer van Spakenburg Ahmed El Azzouti die zijn ploeg op voorsprong bracht. Een schot van de rand van de zestienmeter van Muhktar Suleiman werd slecht verwerkt door (reserve) doelman Norbert Alblas. El Azzouti was er als de kippen bij om de rebound in een goal om te zetten. Na deze treffer schakelde Excelsior een tandje bij waar het gevaar voornamelijk vanaf de linkerkant via Couhaib Driouech kwam. De eerste vlot lopende aanval Excelsior resulteerde dan ook gelijk in een treffer. Het was de jarige Lazaros Lamprou die met een droge knal via de binnenkant van de paal doelman Menno Heus kansloos liet.

Eigen doelpunt

Na de rust zag het publiek eenzelfde spelbeeld. Spakenburg was compact speelde een Excelsior wat moeite had om gaatjes te vinden in de kleine ruimte. Na een klein uur spelen was het opnieuw El Azzouti die de thuisploeg op voorsprong bracht, ditmaal met een fraaie kopbal. Een nieuwe stunt leek in de maak. Trainer Marinus Dijkhuizen van Excelsior greep echter in en bracht een paar extra aanvallers. Spakenburg moest langzaam achteruit en had steeds meer moeite om de ruimte klein te houden. Na een onnodige overtreding aan de zijlijn van Masies Artien, was het dezelfde Artien die uit de toegekende vrije trap de bal achter zijn eigen doelman Menno Heus deed belanden.

Trots en teleurgesteld

Na de negentig minuten stond het gelijke spel (2-2) nog steeds op het scorebord. Verlenging moest dus uitkomst brengen. Chris de Graaf had met een aantal wissels, voornamelijk Spakenburgse jongens, vers bloed in zijn team gebracht. Het mocht niet baten want in de 99e minuut was het spits Nikolas Agrfiotis die Excelsior voor het eerst op voorsprong bracht. Na een goede redding van Heus op een kopbal van dichtbij was het de Servische spits van de Rotterdammers die zijn ploeg naar de volgende ronde schoot.

Voor de microfoon van RTV Utrecht gaf trainer Chris de Graaf toe trots maar ook teleurgesteld te zijn. “Trost op hoe zijn ploeg gespeeld had en een fantastische eerste seizoenshelft achter de rug heeft. Teleurgesteld vanwege het feit dat zijn ploeg toch weer dicht bij een stunt was in de beker. Wij moeten hier niet te lang in blijven hangen. Na de jaarwisseling gaan wij verder met onze missie en dat is proberen kampioen te worden van de Betnation Divisie,” aldus de trainer van Spakenburg.