KNVB Beker | Hoek dwingt verlenging af, ook GVVV en Excelsior’31 geven goed partij

In de eerste ronde van de KNVB Beker is Hoek maar ternauwernood uitgeschakeld door eredivisionist SC Heerenveen. Na verlenging werd het 2-4 op D’n Hoek. Ook GVVV en Excelsior’31 konden lange tijd goed
meekomen met hun opponent.

De grootste sensatie van de avond vond ongetwijfeld plaats in Zeeland, waar Hoek met 2-0 voorkwam tegen SC Heerenveen en uiteindelijk een verlenging afdwong. De derdedivisionist verstopte zich allerminst, een strijdwijze die zich al na vijf minuten uitbetaalde in de 1-0 van Steve Schalkwijk. Diezelfde spits zou zo’n twintig minuten later ook aan de basis staan voor de 2-0, doordat er een overtreding op hem werd gemaakt binnen de beruchte lijnen. Rik Impens bleef koel vanaf de stip: 2-0.

Vlak voor rust kwam Heerenveen terug tot 2-1 via Mats Köhlert en niet lang na de thee was het weer gelijk door een doelpunt van Rami Al Hajj. Wie dacht dat Heerenveen het duel nu wel naar haar hand zou zetten, kwam bedrogen uit. Hoek kwam er nog regelmatig gevaarlijk doorheen en had mogelijkheden om de stunt compleet te maken. Zover kwam het niet. Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het bord en werd de verlenging in gang gezet. Daarin viel al snel de 2-3, opnieuw van Al Hajj. Diezelfde Al Hajj was vlak voor het verstrijken van de 120 minuten verantwoordelijk voor de definitieve beslissing: 2-4.

GVVV kon op Panhuis met name voor rust prima partij bieden aan eerstedivisionist FC Den Bosch. Justin Spies opende na twee minuten al de
score, waarna de koploper van de Derde Divisie Zaterdag voor rust meer
creëerde dan de Brabanders. In de tweede helft keerde FC Den Bosch de
wedstrijd toch in haar voordeel om door doelpunten van Teun van
Grunsven, Nikolaj Möller en Stan Maas: 1-3.

Ook Excelsior ’31 wist niet te winnen, maar bood een club uit de Keuken Kampioen Divisie eveneens prima tegenspel. Jasper Veltkamp zette de ploeg uit Rijssen na een klein halfuur spelen op voorsprong tegen ADO Den Haag. Mario Bilate tekende niet veel later voor de gelijkmaker namens de ploeg
van trainer Dirk Kuyt. Givan Werkhoven bracht een klein kwartier na rust weer even hoop in de harten van het thuispubliek, maar in de minuten die volgden ging ADO Den Haag erop en erover door doelpunten van Malik Sellouki en de ingevallen Thomas Verheydt. Excelsior ’31 dacht vlak voor tijd nog even aan een verlenging, maar een doelpunt van Werkhoven werd afgekeurd wegens buitenspel.